Skagenröra
mimmimi
mimmimi

Skagenröra

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser Skagenröra
  • 2 dl vegansk majonnäs
  • 3 msk tångcaviar, blandade färger
  • 1-2 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 dl hackad färsk dill
  • 1 liten rödlök
  • 1 fänkål
  • 150 g palsternacka
  • salt och svartpeppar
  • Olivolja
  •  
  • Ingredienser övrigt
  • 1 limpa levainbröd
  • Vegosmör eller olivolja att steka i
  • 4 msk röd eller svart tångrom
  • Några dillkvistar
  • Olivolja
  • 1 citron
  • Salt och peppar

Beskrivning

    Skala och hacka palsternackan; 7×7 mm stora tärningar.
    Koka palsternackan al dente.

    Finhacka:
    Rödlök
    Fänkål

    Blanda ihop alla ingredienser förutom olivoljan.
    Smaka av med citronjuice.
    Låt gärna stå i kylskåp några timmar före servering.

    Skiva levainbröd.
    Stek brödet i rikligt med smör eller olivolja tills det fått fin färg.

    Bygg toasten:
    Brödskiva
    Generös klick skagenröra
    Tångrom
    Liten dillkvist
    Citronklyfta
    Ringla över lite olivolja och nymald svartpeppar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.