Siv's Engelska Julkaka
ecs63
ecs63

Siv's Engelska Julkaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 msk sherry, rom eller whisky
  • 200 g vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk pepparkakskryddor
  • 175 g smör
  • 175 g farinsocker
  • 1 citron, rivet skal av
  • 1 msk mörk sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 900 g blandad torkad frukt*
  • 3 ägg
  • Skållad mandel eller valnötter till garnering
  • * T ex russin, syltade körsbär, apelsinskal, aprikoser.

Beskrivning

    Klä en 20 cm form med dubbla bakplåtspapper.


    Sätt ugnen på 150°C


    Blanda alla torra ingredienser i en skål (mjöl, salt, pepparkakskryddor).


    Rör smör, socker och sirap i en annan (stor)  skål.


    Rör i ett ägg i sänder + 1 msk mjölblandning med varje ägg.


    Rör ner all frukt, citronskal, resten av mjölet och spriten.


    Lägg smeten i formen, platta till ordentligt och garnera med skållad mandel eller valnötter.


    Grädda i 150°C i 3 timmar. Lägg papper över om den börjar se mörk ut på ytan.


    Låt svalna till nästa dag. Om man vill kan man nu pricka små hål med en strumpsticka och hälla mer av spriten i dem.


    Veckla in i folie och förvara i en burk på ett ställe där det inte är varmt.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.