Kör rumstempererad smör och socker fluffigt. Ha i alla andra ingredienser med undantag av mjöl och chocklad. Ha i mjölet lite i taget tills du tycker du har en fast deg. Till slut ha i chockladknapparna. Sätt degen i kylen i ca 30 min. Rolla boller på storlek med en stor pingisboll. Grädda i 175 grader ca 10 min tills de har en fin ljus färg. Låt de svalna lite på plåten innan du flytter de till galler. Personligt tycker jag de är bäst när de har fått en timme i kylen ? Bon appétit ?
Vispa smör på medelhög hastighet tills den är mjuk och något ljusare i färgen, ungefär en minut. Ca 10 cookies. Lägg till farinsocker och strösocker och blanda tills ljusare i både färg och konsistens, ca 3minuter. Ca 10 cookies
ca 30 st300 g smör2 1/4 dl strösocker21/2 dl brun farin2 ägg3 tsk vaniljsocker7 1/2 dl vetemjöl1 tsk salt1 tsk bikarbonat4 msk kakao200 g vit chokladGÖR SÅ HÄR
Vispa alla ingredienser med elvisp ca 10 minuter. Ställ in bunken i frysen om den är för kladdig. Lättast är det att rulla bollarna när den blivit lite hårdare
När jag nu ändå hade sukrin hemma gjorde jag lite cookies också, av bara farten. Första gången jag gjorde cookiesen (på LCHF-vis och med kokosolja) lät jag degen vila i kylskåp och skar skivor av den, andra gången (med rårörssocker, vaniljsocker och mandelolja) rullade jag degen till bollar direkt och gräddade
Skölj kikärtorna väl och häll bort spadet. Mixa kikärtor, honung, kokossocker, mandelsmör, bakpulver, vaniljpulver, kardemumma och flingsalt i en matberedare
Måndag och precis som förra veckan har jag grym träningsvärk i benen. Denna gång är det dock inte glute bridge-övningen jag visade förra veckan utan denna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.