Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smöret så det blir mjukt. Tillsätt florsocker och salt och rör ihop. Häll i mjölet och arbeta snabbt ihop degen. Knådar du för mycket blir kakorna kompakta.
Kavla ut degen lite snabbt så den är cirka 1 centimeter tjock.
Stansa eller skär ut kakorna. Picka dem lite med en gaffel så att fukten pyser ut.
Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter. Kakorna ska var ganska bleka.
För något år sedan kom jag i kontakt med den skotska kakan shortbread och efter att ha njutit av den tillsammans med en kopp gott te har kakan blivit en favorit här hemma
Jeg elsker shortbread, fantastiske søte småkaker med god smørsmak. Tilsetningen av et lag karamell og herlig sjokolade på toppen løfter shortbread opp i en høyere enhet
Vispa smör med florsocker vitt och pösigt. Rör i vetemjöl och rismjöl. Arbeta samman till en deg. Kavla ut till en tunn platta och ta ut ca 20 cirklar med ett glas eller andra former gris, katt, kanin
Men det är ju faktiskt hur lätt som helst att göra sina egna shortbread, och mycket godare. Engelska shortbread, ca 20 st. Engelska shortbread, ca 20 st
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.