Shepherd's pie
Latmasken
Latmasken

Shepherd's pie

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Olja
  • 1 Stor Lök, hackad
  • 2-3 medium stora morötter, hackad
  • 500 g köttfärs
  • 2 matsked tomat puré
  • 0,25 L köttbuljong
  • 900 g potatis, hackad
  • 85 g smör
  • 3 matsked mjölk

Beskrivning

    1. Värm olja i en kastrull. Häll i den hackade löken och morötterna. Låt löken få bli mjuk.
    När det är mjukt, höj värmen, häll i köttfärsen och fräs den brun, häll ut extra vattnet ur kastrullen.

    Häll i tomat purén. Rör om i några minuter. Häll i buljongen, låt den få småkoka i 40 min.

    (Om det är förmycket buljong i så häll ut buljongen)

    2. Sätt ugnen på Varmluft: 160C eller normalt 180C.

    Gör potatismoset.
    Skala potatisen, skär upp i mindre bitar och koka med salt. Koka i ca 10-15 min så potatisen är mjuk.

    Häll ut vattnet, mosa potatisen med mjölken och smöret.

    3.Häll i nöttköttet i en ugnssäker form, Lägg på potatismoset på toppen.
    Baka i 20-25 minuter i ugnen tills topparna är ljusbruna.

    (Kan frysas in)

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.