Separera vitorna från gulorna i en ren torr bunke. Det är viktigt att ingen gula kommer med eller att det finns någon annan typ av fett i bunken.
Vispa äggvitorna till ett tjockt skum. Tillsätt häften av sockret och fortsätt vispa till skummet är vitt och hårt. Ha i resten av sockret och fortsätt att vispa tills det är så fast att du kan vända bunken upp och ned utan att marängsmeten rinner ut. Vänd ner kakaon tills den är hyfsat jämt utblandad i skummet.
Fyll en sprits och spritsa ut maränger i valfri storlek på plåtar med bakplåtspapper eller i muffinsformar.
Grädda i 75 minuter beroende på storlek. De ska vara hårda på utsidan. Slå av värmen och låt stå kvar i eftervärme ytterligare en timme. Ta ut, lägg på galler och låt svalna. Förvara lufttätt.
Formarna kommer från Pufz.se
För er Viktväktare:
Mitt WW: Grön 45, Blå 45, Lila 45 för hela satsen.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita
Ibland har man en hel drös med äggvitor över i kylen. Det går visserligen att frysa dem, men jag har redan ett gäng i frysen så då fick det bli lite segamaränger istället
Hon fick med sig en liten goodiebag medmaränger och äppelkaka. Håll i chokladsåsen i bunken och dra genom den endast någon gång, så marängen blir lite marmorerad
Klicka ut små maränger antingen rakt på en plåt eller med bakplåtspapper över. Vispa med elvisp eller ballongvisp över ett hett vattenbad tills det blir riktigt varmt
Kikar in lite snabbt med ett recept på franska maränger, ibland blir man bara så sugen helt enkelt. Smält chokladen och rör ned den i margängen (rör endast lite för att få ett fint mönster på marängerna)
Men denna helg blev det ombytta roller och han bjöd på denna mörka choklad cheesecaken med en liten touch av havssalt som bröt av de söta på ett underbart gott sätt
Smält chokladen och blanda den, endast lite, med marängen. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat, enklast i en bakmaskin
Sega, knäckiga och chokladiga. Jag är i vanliga fall inte så förtjust i vit choklad, men om det är i något bakverk det verkligen är gott så är det som chocolate chip i chokladkakor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.