Snart är julen här och vad passar inte bättre än att laga din egen kola! Detta recept är så himla ljuvligt gott och smaken av vaniljextrakten och den kondenserade mjölken gör dessa kolor till ett av våra favoritrecept här på myTaste.
Receptet kommer från bloggen Daring gourmet och är skrivet av bloggaren Kimberly som beskriver sin matlagning som en blandning av härliga matklassiker, twistade bakrecept och massa annat gott. Vi på myTaste är så glada att Kimberly har valt att ha sina recept hos oss, kika in på hennes sida för mer inspiration, länken hittar du under beskrivningen!
Gör så här:
1) Smörj en bakplåt
2) Blanda socker och sirap, majssirap, smör, vispgrädde och kondenserad mjölk i en gryta. Koka blandningen över medium värme, rör hela tiden. När en termometern når 120 grader, ta bort grytan från värmen och rör i vaniljextraktet
3) Häll karamellblandningen på den färdiga bakplåten och låt den svalna nästan helt innan du skär karamellen i 1 cm breda, långa stänger. Vik varje karamellstång i smörpapper och vrid ändarna.
Tillagningstid: ca 15 minuter
Grader: 120 c
Här är länken till original receptet https://www.mytasteus.com/r/caramel-candy-gold-bars-10340293.html
En supergod glasstårta smakav vanilj med en chokladig oreokexbotten. Smält nutella och choklad på svag värme och spritsa eller ringla den i en fin stråle i en spiral med början från mitten av tårtan
Till efterrätt kommer det bli en variant av trifle, en vanlig dessert i Storbritannien och Australien, så idag förbereder jag med att baka en saftig sockerkaka som är en av ingredienserna
Servera med vaniljsås eller gräddglass. Fördela sedan ut degen över blåbären och hallonen och ställ in i mitten av ugnen och grädda tills du får en gyllene knäckig yta
Finfina muffins, bakade med mitt favoritmuffinsrecept - så självklart blev de sköna, skämt åsido. Rör ihop det rumsvarma smöret med socker, ägg, olja samt mjölk
Den blev himmelskt god med mycket smakav jordgubbar och vanilj. Hon tycker inte om choklad, så den fylldes med jordgubbar och mumsig whipped cream frosting (som är cream cheese och grädde, så himlans gott)
Servera med valfria bär. Vispa äggvitor till hårt skum i en skål. Vispa grädde och vaniljsocker i en annan skål och i en tredje skål vispas äggulor och socker vitt och poröst
En underbar liten sak med massor avsmak från passionsfrukt, citron och varm vanilj. Det är något särskilt med de solgula och orangea färgerna och hur det effektfullt bryter av mot allt det vita
Kommentarer
Qaykon Vibez
hora
Qaykon Vibez
slyna
Qaykon Vibez
hora
Logga in eller Registrera för att kommentera.