1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Spola av fläsklägget och torka det med lite hushållpapper.
3. Skär in svålen. Krydda med salt, peppar och paprika.
4. Smält smöret i en stor stekpanna. Bryn fläsklägget runtom i 10 min. Flytta över till en ugnsäker from, med sky och allt. Lägg i löken, lagerbladet, enbären, nejlikorna och senapskornen.
5. Tillsätt 1,25 dl kokande vatten. Ställ in varm ugn. Baka i ca en timme. Pensla ibland med öl och vänd ibland lite på fläsklägget.
6. Ev. behövs det mera vatten. Öl-vatten-skyn kan man göra sås av om man vill.
Servera din schweinshaxe med ett krämigt potatismos, surkål och den goda såsen. Scweinshaxe (fläsklägg, ej rimmad) långsamt tillagad i ugnen serverad med ett gott potatismos och surkål
Tänk dig sydtysk husmanskost med fläsklägg (Schweinshaxe) och surkål. Dra den väster ut in i Alsace. Krydda med vin och timjan, lagerblad och persilja – då får du den här smakrika fläskläggen
Tyskarna har ju sin schweinshaxe och vi har fläsklägg i ugn. I den tyska versionen så används orimmat fläsk medan i Sverige så är det helt klart lättast att få tag på rimmat fläsklägg så det kör i alla vi på food junkies med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.