Schweinshaxe
Anders Ankner
Anders Ankner

Schweinshaxe

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 1 kg fläsklägg
  • salt
  • 20 gram smör
  • 1 st lagerblad
  • 1 tsk enbär
  • 0,5 tsk nejlikor
  • 1 tsk senapskorn
  • 1,25 dl vatten
  • 1,25 dl Öl
  • peppar
  • paprikapulver
  • KÖP RECEPTET

Beskrivning

    Tillagning

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Spola av fläsklägget och torka det med lite hushållpapper.
    3. Skär in svålen. Krydda med salt, peppar och paprika.
    4. Smält smöret i en stor stekpanna. Bryn fläsklägget runtom i 10 min. Flytta över till en ugnsäker from, med sky och allt. Lägg i löken, lagerbladet, enbären, nejlikorna och senapskornen.
    5. Tillsätt 1,25 dl kokande vatten. Ställ in varm ugn. Baka i ca en timme. Pensla ibland med öl och vänd ibland lite på fläsklägget.
    6. Ev. behövs det mera vatten. Öl-vatten-skyn kan man göra sås av om man vill.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.