Sambosa
nanayaaisabelle
nanayaaisabelle

Sambosa

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Köttfärs blandning
  • 500 g köttfärs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk kycklingbuljong
  • 1 msk curry
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk chili
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  •  
  • Lök blandning
  • 2 gula lökar
  • 1 knippa koriander
  •  
  • Degen
  • 7 dl vetemjöl
  • 3 dl ljummet vatten
  • 2 tsk olja
  • 1 krm salt
  •  
  • Deglim
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl vatten

Beskrivning

    Steg 1:
    Stek köttfärsen utan smör eller olja tillsammans med den finhackade vitlöken och kryddorna
    Låt svalna.

    Steg 2:
    Finhacka lök o koriander, blanda i en skål, blanda ner lökblandningen i köttfärsen.

    Steg 3:
    •Blanda vetemjöl, olja och det ljumma vattnet i skålen och blanda tills du har en slät deg.

    •Dela upp degen i små tennisbollstorlekar

    •Rulla ut tre degbollar platt ca 5 mm tjocka.

    •Droppa lite olja ovanpå varje platta och lägg dem på varandra.

    •Kavla ut de sammanlagda plattorna till storleken av en tallrik

    •Skär i halvor/ fjärdedelar

    •Torrstek varje del i en stekpanna på båda sidorna, bränn inte!

    •När alla plattor är stekta, låt vila 20 min

    Steg 4:
    •Blanda 2 dl vetemjöl med 1 dl varmt vatten för att bilda klibbig smet.

    •Forma varje torrstekt del till en konform genom att fälla sidorna från den rundade änden över varandra och försegla med smeten. (Efterlikna en glasstrut)

    •Fyll konen med köttfärs/lökblandningen.

    •Försegla öppningen med mjölblandningen

    Upprepa med resterande


    Steg 5:
    •Värm olja i en gryta/ panna, testa om det är tillräckligt varmt genom att lägga i en liten bit deg.

    •Lägg i flera sambosas åt gången och fritera till en gyllenbrun färg

    •Lägg på papper och låt oljan rinna av

    Klart!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.