Steg 1:
Stek köttfärsen utan smör eller olja tillsammans med den finhackade vitlöken och kryddorna
Låt svalna.
Steg 2:
Finhacka lök o koriander, blanda i en skål, blanda ner lökblandningen i köttfärsen.
Steg 3:
•Blanda vetemjöl, olja och det ljumma vattnet i skålen och blanda tills du har en slät deg.
•Dela upp degen i små tennisbollstorlekar
•Rulla ut tre degbollar platt ca 5 mm tjocka.
•Droppa lite olja ovanpå varje platta och lägg dem på varandra.
•Kavla ut de sammanlagda plattorna till storleken av en tallrik
•Skär i halvor/ fjärdedelar
•Torrstek varje del i en stekpanna på båda sidorna, bränn inte!
•När alla plattor är stekta, låt vila 20 min
Steg 4:
•Blanda 2 dl vetemjöl med 1 dl varmt vatten för att bilda klibbig smet.
•Forma varje torrstekt del till en konform genom att fälla sidorna från den rundade änden över varandra och försegla med smeten. (Efterlikna en glasstrut)
•Fyll konen med köttfärs/lökblandningen.
•Försegla öppningen med mjölblandningen
Upprepa med resterande
Steg 5:
•Värm olja i en gryta/ panna, testa om det är tillräckligt varmt genom att lägga i en liten bit deg.
•Lägg i flera sambosas åt gången och fritera till en gyllenbrun färg
Nu har jag äntligen lärt mig att gör egna sambosa eller samosa som andra säger. Ni skulle sett som mina "sambosa" om jag ens kan kalla dem det såg ut när jag provade göra dem för några månader sedan haha
Värre är det för oss sambosar som aldrig vet vad vi ska köpa. Idag väcktes Ola av min ljuva stämma. Selma undrade vad som pågick, men var snabbt med på noterna och sken upp som en sol och överröste sin pappa med pussar & mys på hans 34-års dag
Sådant som kanske bara uppskattas när man är sambosar. Karln vet allt hur man uppvaktar en Jytte. Damsugit, tagit ut soporna och lagat mat hade han gjort också
Jag har städat lägenheten och ätit köttfärssås med mina sambosar. Missförstå mig rätt, jag älskar alla hjärtans dag, den är rosa och fylld av hjärtan och fluffiga saker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.