Chokladmousse: 3dl grädde, 100gr mörk choklad, serveras med clementiner eller hallon och dajm
Beskrivning
Lägg gelatin i blöt i kallt vatten,
Pannacotta, koka upp grädden i en kastrull ta från värmen, vispa genast ner kolan,krama ur gelatinbladen och tillsätt under fortsatt vispning, rör ner flingsalt,
Häll smeten i ca 8 glas, ställ i kylen minst 4 timmar.
Chokladmousse, värm grädde, koka EJ,ta från värmen och rör ner choklad, låt svalna i kylen.
Vid servering, vispa moussen fluffig, toppa Pannacottan med moussen frukt och dajm
Söt, salt, lent chokladig och lite syrlig, den har allt helt enkelt. Rör ner flingsalt. Istället för att göra moussen i receptet så använde jag Ekströms färdiga chokladmousse med crisp då jag hade ett sånt paket i skåpet, supergod
Denna smakade jag sedan av med havssalt (som jag malde innan jag började smaka av). Äntligen dags för en chokladtårta, det har varit så många fruktmoussetårtor på sistone och jag är ju själv egentligen svagast för choklad
Salt kola är en smak som de flesta gillar och i form av en pannacotta blir den len och krämig. Planerar du nyårsdessert så har du här en väldigt god och enkel dessert som du kan göra
Ulrik han serverade hallonparfait till efterrätt, Micke serverade saffranspannacotta och här hemma smaskade vi på en choklad- och Bailey's pannacotta med vit chokladmousse
Rör ner chokladsmeten i grädden och rör försiktigt ihop till en jämn och fin smet. Fördela smeten i fyra glas, skålar eller dylikt och ställ in i kylen
Mörk chokladmousse. Vispa äggulor och socker krämigt. Mörk chokladmousse. Vispa grädden och vänd bestämt ned i en tredjedel av grädden med luftiga tag i den smälta chokladen
Vit mjuk chokladmousse toppad med jordgubbar och yuzu curd. Jag valde att göra den vita chokladmoussen lätt syrlig med lite kesella för att den inte skulle bli översöt
Chokladmousse tårta med mandel och hasselnötsbotten toppad med hallon spegel. chokladmousse,. Detta för mig mina kära läsare är höst på ett tårtfat med kraftiga mustiga smaker och kombinationen med fräscha hallon är klassisk och rent fantastisk
Nyårsaftons dessert blev en chokladmousse av vit choklad och mjölkchoklad. Vit chokladmousse. Gör först den vita moussen enligt nedan och häll den i glasen
) Inte vilken chokladmousse som helst heller utan en underbar variant med salt karamell och lakrits. Kladdkakan med salt karamellsås som jag lade ut som fredagsfika för ett par veckor sedan blev väldigt populär och denna mousse är på samma spår fast i annan form
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.