Sätt ugnen på 225 grader, gärna med grillfunktionen på.
Lägg korvskivorna på bakplåtspapper på en ugnsplåt. Det ska vara utrymme mellan skivorna.
Lägg en hög riven ost på varje skiva, 1–2 msk ungefär. Pudra över paprikapulver eller örtkrydda om du vill ha extra smak.
Sätt in i ugnen och gratinera tills osten fått fin färg och bubblar.
Ta ut och låt svalna en stund, så du inte bränner tungan när det är dags att sätta tänderna i chipsen!
Tips!
Du kan använda vilken sorts riven ost som helst eller blanda olika sorter. Vi gillar en blandning av cheddar och parmesan. Du kan även toppa med annat än paprika och örter, till exempel tacokrydda, lök- eller vitlökspulver eller svartpeppar.
Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg. Strimla salamin och dela ädelosten i små bitar. Vispa samman äggen med kaffegrädde, salt, peppar och pressad vitlök
Jag gillar inte att slänga mat och det undviker jag så långt det går, antingen så gör vi matlådor till frysen eller så ser vi till att använda resterna
Vi lagar den ofta och såväl vi själva som våra gäster tycker om rätten. Men ibland känner man för att variera sig och här kommer en variant med inspiration från just Marias köttfärslimpa samt från sajten Världens bästa matblogg
Men vad gör det när brasan sprakar och vi har precis avslutat frukosten. Det låter väl härligt Men som vanligt är det ju onsdagspasta på tapeten denna dag, och jag tänkte bjuda på en enkel rätt som går i ett nafs och är från Markus Aujalays nya kokbok "Markus pasta"
Ta ut och låt svalna lite. riv ihop det du har hemma, i detta fall blev det 2 delar emmenthal och 1 del grana. Jag mixa ihop en salsa på 2 tomater, lite röd smålök och färsk basilika
Jag ha helt klart fått en ny favorit när det gäller paj och det är paj med brieost i. Tack JP för en underbart god paj (och kväll), det smakade bra, kittlade dödskönt i kistan, va nöjd med allt som livet ger
Igår till middag blev det Provencale-och chilikryddade köttfärsbiffar med salami. Här är receptet på Provencale-och chilikryddade köttfärsbiffar med salami
Därfrån spånade jag vidare med några salamiskivor som låg i frysen och lite strimlad spetspaprika. Mer behövdes inte för att få till en riktigt god och krämig filégratäng som vi åt med ris på lördagskvällen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.