4 små
valfria citrusfrukter – apelsin/ blodapelsin/blodgrape/klementin
Dressing
0,5 dl
champagnevinäger
1 msk
dijonsenap
Saffran efter smak
0,5
chili
5 msk
olivolja
½ paket
saffran (valfritt/mängd efter önskad smak)
1 tsk
honung
0,5 dl
hackad persilja
1 nypa
salt
Garnering
Granatäpplekärnor
Rostade pumpakärnor
Beskrivning
En sagolik sallad som lättar och friskar upp julbordets annars tunga mat.
1. Vispa ihop alla ingredienser utom saffran till dressingen.
2. Smaka försiktigt av med saffran, lite åt gången och ställ sedan åt sidan.
3. Filea citrusfrukterna.
4. Repa bladen och finhacka grönkålen.
5. Krama in dressingen i kålen (ej spenaten).
6. Lägg upp spenaten och kålen på ett fat. Vänd runt. Garnera med citrus, granatäpplekärnor och pumpakärnor.
7. Servera med kall Lucia Choklad med en isbit.
Kockarna rekommenderar ädelost, julskinka, kött eller chark till salladen. En brödbit eller krutonger är också gott till. Servera gärna med kall Lucia Choklad.
Av: Zeina, zeinaskitchen.se och Monika Österheim,vinochmatguiden.se
Så här blev den, min allra första Pannacotta med tre smaker och tre lager. Det är inte svårare att göra en Pannacotta med tre lager än med ett, det tar lite längre tid att få den färdig bara
Smörj papperet med margarinet eller smöret. Krama ur dem med hjälp av händerna (Tips. lägg lite av morötterna i taget i en potatispress och krama ur vätskan med hjälp av den)
Den här pajen tycker jag ni ska prova, den är sagolik som namnet säger. Röd lök, gul lök och purjolök i kombination med ädelosten är en fin kombination
Passa på att göra den idag eller överraska någon du tycker om med den. Krämig och urgod citrus paj. Blanda vatten, majsstärkelse, socker, vaniljsocker och saft från citrusfrukterna
Den här sagolikt goda linscurryn med blomkål och morötter rörde jag ihop häromdagen. Vi käkade den smaskiga grytan med lite färska grönsaker, basmatiris och en klick av min godaste äppelchutney (se här)
Ingredienser Portioner. 4 Sallad 1 blodgrape 1 granatäpple 1 fänkål Marinad skal från 1 lime 1 msk färskpressad limesaft 2 msk olivolja 2 tsk honung salt och peppar Mandel 1/2 dl vatten 1 tsk salt 1 dl hel skållad mandel Garnering 1 kruka mynta Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Den här härliga salladen innehåller alla julens härliga smaker och grönsaker. Grundreceptet innehåller bulgur men eftersom jag inte hade det hemma så fick det bli quinoa istället vilket gick lika bra
Blanda med rucola och apelsinklyftor i en skål. Det är en riktigt god julsallad på rödkål, ruccola och apelsiner samt en fräsch dressing på färsk ingefära och lime, vilken passar ypperligt till lådorna, skinkan och såsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.