Saftiga Glutenfria Chokladmuffins
moa.1403.eriksson
moa.1403.eriksson

Saftiga Glutenfria Chokladmuffins

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Chokladmjölk
  • 135 g Strösocker
  • 40 g Kakao
  • 250 g Mjölk
  •  
  • Vispas
  • 125 g Smör
  • 135 g Strösocker
  • 2 st Ägg
  •  
  • Torrvaror
  • 3,5 dl Glutenfri Mix ( Jag använder Leilas Gula)
  • 22 g Bakpulver
  • 25 g Vaniljsocker
  • Choklad Rekommenderas men är valfritt

Beskrivning

    Receptet blir ca 10-12 större muffins.

    1. Börja med att koka upp chokladmjölken i en kastrull. Visa i botten hela tiden så att det inte bränner fast i botten. Starta även ugnen på 200°c.

    2. Koka under ett par minuter ställ sedan åt sidan och låt svalna.

    3. Vispa sedan smör och socker till en jämn luftigt smet, tillsätt sedan ett ägg i taget.

    4. Vänd runt torrvarorna och tillsätt dem i den vispade smeten. Tillsätt sedan chokladmjölken under kraftig vispning. Vispa tills smeten blivit helt slät. Tillsätt slutligen choklad om så önskas, vänd runt.

    5. Ställ formarna i en muffinsplåt och fyll upp dem till 3/4.

    6. Avbaka långt ner i ugnen i ca 12-20 min.

    7. Låt sedan muffinsarna svalna på ett galler.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.