1. Börja med att koka upp chokladmjölken i en kastrull. Visa i botten hela tiden så att det inte bränner fast i botten. Starta även ugnen på 200°c.
2. Koka under ett par minuter ställ sedan åt sidan och låt svalna.
3. Vispa sedan smör och socker till en jämn luftigt smet, tillsätt sedan ett ägg i taget.
4. Vänd runt torrvarorna och tillsätt dem i den vispade smeten. Tillsätt sedan chokladmjölken under kraftig vispning. Vispa tills smeten blivit helt slät. Tillsätt slutligen choklad om så önskas, vänd runt.
5. Ställ formarna i en muffinsplåt och fyll upp dem till 3/4.
Hittade ett recept som jag modifierade något först pga av ett misstag då jag tog rismjöl istället för durramjöl + hade i sånt som jag tycker om såsom frön och tranbärspulver
Ugnen. 180 grader. ca 12-15min. ca 10 mellan stora muffinsar. 1. vispa ägg och socker pösigt i en bunke. 2. rör sedan ner alla torra ingredienserna utom filmjöl, smör och chokladen
Blanda mandelmjöl, bovetemjöl, margarin och vatten i en bunke tills det blivit en jämn deg, bred degen i en ugnsfast form, gärna ca 1 cm upp på kanterna, strö på aromsaltet
Vill du testa någon annan variant kan jag rekommendera den här med hirsmannagryn, den här med mandelmjöl och kokosmjöl, den här saftiga äppelkakan med vita bönor i smeten, här en LCHF-variant, här en äppelkakepaj, här en äppelkaka av det lite mer rustika slaget, här en äppelkaka med kolasmak och karamelliserad mjölk, här en enkel och kryddig äppelkaka, här en äppelsmulpaj med havrekokostopping och vit choklad, här en riktigt lättgjord efterrättskaka med äpplen, och här en riktig festkaka med mango och mandelmassa
The post Saftigaglutenfria lussebullar appeared first on Angelas Heaven. Jag hade lite riven mandelmassa i degen för att se om det blev saftigare och jisses vad gott det blev
Glutenfri morotskaka. Det här receptet gjorde jag i helgen när vi hade städdag på vår dotters skola. Då bakar vi alltid någon god kaka och denna gången blev det glutenfri morotskaka till kaffet
Har du en överbliven potatis i kylskåpet. Gör en god kaka vetja. Den här glutenfira äpplekakan, där jag förutom den där övergivna potatisen även stoppat i färdigkokta stora, vita bönor som blivit över efter att ha gjort ett pajskal blev en hit
Om du inte vill göra muffinsen glutenfria så använder du vetemjöl istället för glutenfri mjölmix. Om man gräddar dem omkring 15 minuter så blir de härligt saftiga men inte kladdiga, om du håller ner gräddningen till ca 10 minuter så blir det gôtt kladd i dem
Kommentarer
family.maguire-1
22 g bakpulver?? 25g vaniljsocker??
Logga in eller Registrera för att kommentera.