Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smörj & bröa formen cirka 24 cm.
Tvätta och ansa rabarberstjälkarna, skär dem i små bitar, blanda dem sedan med potatismjölet. Smält smöret, och dra bort från värmen. Blanda de torra ingredienserna i en skål, och blanda ner i kastrullen tillsammans med äggen. Rör tills du har en jämn smet, fördela ut i formen. Fördela ut rabarberna och tryck ner dem lite i kakan. Strö öre flagad mandel
Grädda sedan kakan i mitten av ugnen & cirka 25- 30 minuter
) bakades det en riktigt saftig och god rabarberkaka i långpanna hemma i mitt kök. Hemligheten bakom den här kakans saftighet ligger i att jag har proppat smeten full med mandelmassa
Nu när rabarbern inte längre är sådär späd och krispig som den är precis i början av sommaren tycker jag att det är gott att göra en rabarberkaka av stjälkarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.