Saftig rabarberkaka Jennys matblogg
catrineyngbro
catrineyngbro

Saftig rabarberkaka Jennys matblogg

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Det här behöver du till 10 -12 bitar
  • smör & ströbröd till formen
  • 120 gram rabarber + 2 tsk potatismjöl
  • 100 gram smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 50 gram flagnad mandel
  • florsocker

Beskrivning

    Gör så här:
    Ställ ugnen på 175 grader. Smörj & bröa formen cirka 24 cm.
    Tvätta och ansa rabarberstjälkarna, skär dem i små bitar, blanda dem sedan med potatismjölet. Smält smöret, och dra bort från värmen. Blanda de torra ingredienserna i en skål, och blanda ner i kastrullen tillsammans med äggen. Rör tills du har en jämn smet, fördela ut i formen. Fördela ut rabarberna och tryck ner dem lite i kakan. Strö öre flagad mandel
    Grädda sedan kakan i mitten av ugnen & cirka 25- 30 minuter

    Serveras med vaniljvisp eller grädde.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.