Choklad är nog det bästa som finns, idag tänkte jag dela mitt recept på min saftiga Chokladkaka med rice krispies!
Otroligt god att äta precis som den är eller med en klick grädde.
Går även bra att smaksätta kakan med tex; apelsin, nötter, kokos, kanel m.m.
{2 sp/bit}
12
bitar
50 g
Margarin
½ dl
lättmjölk
2½ dl
lättströ
½ dl
kakao
1 tsk
vaniljpulver
3
ägg
1 dl
vetemjöl
1½ tsk
bakpulver
2 dl
rice krispies
½ tsk
salt
Beskrivning
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
(varmluft 200 grader)
Smält margarin i en kastrull, blanda sedan i mjölk och låt låt svalna något.
Blanda sedan i lättströ och kakao.
(jag kör med en elvisp på lägsta hastighet)
Kör sedan ner ett ägg i taget.
Blanda mjöl, vaniljpulver, salt och rice krispies i en bunke och häll i din chokladblandning.
Rör om försiktigt.
Häll smeten i en smord springform ca 24 cm, grädda i nedre delen av ugnen cirka 8-10 minuter.
Låt svalna!
Servera kakan precis som den är eller med en klick grädde och frukt :)
Saftigchokladkakamed en len choklad kräm. En chokladkaka för alla som älskar choklad. Tillsätt ägg, mjölk, vaniljextrakt, kaffe och vispa med elvisp ( svag effekt ) tills allt är väl blandat
Kakan blev härligt saftigmed en rejäl chokladsmak. Jag bakade denna chokladkakamed squash (receptet hittade jag förra året, vart kommer jag tyvärr inte ihåg)
Smält chokladen tillsammans med smöret i en skål över vattenbad. Vänd ner RiceKrispies i smeten. Smält chokladen tillsammans med smör och sirap över vattenbad
Jag har aldrig lyckats göra en så luftig och saftig kaka tidigare, this is a real winner. Denna helt galet goda veganska chokladkaka smakade jag för första gången på en mustaschfest på Ålidhem, och den är absolut ett av de godaste bakverk jag ätit
Vi barnbarn kunde ibland vara lite kräsna om ena sorten var tex finska pinnar, så hon brukade göra sig till ytterligare och gjorde en underbar chokladkaka i långpanna med ett tjockt lager chokladfrosting på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.