Saftig banankaka
kjaellgren
kjaellgren

Saftig banankaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ugn 175˚
  • 150 gram rumsvarmt smör
  • 3 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg (3 om de är små)
  • 300 gram vetemjöl (5 dl)
  • 1,5-2 tsk kanel
  • 1,5-2 tsk ingefära
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1/2 dl kallt starkt kaffe
  • 4 mogna medelstora bananer

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 175˚
    2. Smörj och bröa en ganska stor form.
    3. Rör socker, ägg och vaniljsocker vitt och pösigt.
    4. Rör ner ett ägg i taget och fortsätt vispa till det är fluffigt.
    5. Blanda mjöl, kanel, ingefära, bakpulver och bikarbonat i en skål.
    6. Mosa bananerna i en tallrik.
    7. Sikta i mjölblandningen, tillsätt bananmoset och kaffet. Vänd runt med slickepotten och fyll smeten i formen.
    8. Grädda i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.