Fläder, älggräs, rallarros, ca en liter rensade blommor (välj en sort)
3-5
citroner (man kan ta någon lime om man vill)
samma viktmängd socker
Beskrivning
Skiva citrusen, kläm ur saften lite grann, lägg i kastrull tillsammans med sockret. Värm på svag värme tills sockret löser upp sig.
Slå det över blommorna och ställ i kylen 3-5 dagar, rör om ibland.
Sila ner i ren kastrull, värm till ca 80 grader ca 15 minuter, slå upp i ren flaska.
att göra saftavblommorna. Men eftersom citronsyran förutom att dra ur smak och färg ur blommorna, också verkar svagt hämmande på bakterietillväxten gör du bäst i att frysa in saften
Saftav svartvinbärsblad. 1 L vatten. 1 kg socker. 1 pkt citronsyra. 2 citroner, skivade. 1 L vinbärsblad. Varva den skivade citronen med bladen i en stor glasburk eller tillbringare
Sila avblommorna och citronskivorna. De vita, smakrika blommorna är riktigt nyttiga också, och faktiskt, blommor, bär, löv och bark har i århundranden använts som botmedel mot olika krämpor och sjukdomar och har även sedan länge använts i traditionell medicin
Klarbär är lite av svenska trädgårdars doldis, när jag tänker efter tror jag aldrig att jag har sett de sötsyrliga bären till försäljning, i min trädgård så är dom ruskigt vanliga ialla fall och till hemkokt saft passar de perfekt
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saftav apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Häll över citronsaften och låt puttra en liten stund. Där hade de verkligen fått äta sig feta och fina under sommaren, på alla fjällängens gräs, örter och blommor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.