Saffroncod
mattias.c.johnsson
mattias.c.johnsson

Saffroncod

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 st gula lökar, skivade
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 200 g morot, strimlad
  • 500 g potatis, grova tärningar
  • 1 paket saffran
  • 3 st stjärnanis
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 3 msk skaldjursfond
  • 4 dl vatten
  • 400 g torsk, skuren i bitar ca 3 cm
  • 1 kruka bladpersilja, hackad

Beskrivning

    1. Hetta upp en gryta med olivolja och fräs lök, vitlök, saffran och stjärnanis på låg värme tills löken blivit mjuk. Tillsätt potatis, morot och tomatpuré och fortsätt fräsa ett par minuter.

    2. Slå på vitt vin och låt koka upp. Tillsätt därefter grädde, fond och vatten. Krydda med salt och peppar och sjud under lock i ca 15 minuter.

    3. Salta fisken och låt sjuda med i grytan några minuter tills den fått rätt konsistens.

    4. Strö över hackad persilja och servera.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.