Saffranstorsk, soppa
mattias.c.johnsson
mattias.c.johnsson

Saffranstorsk, soppa

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g torsk
  • 2 st gula lökar
  • 2 st stora vitlöksklyftor
  • 1 paket saffran
  • 3 st stjärnanisar
  • 500 g potatis
  • 200 g morot
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 250 ml matlagningsgrädde
  • 6 dl skaldjursfond (utspädd)
  • 1 knippe bladpersilja
  • (bröd, till servering)

Beskrivning

    1. Skiva lök, hacka vitlök, strimla morot och skär potatisen i grova tärningar. Hetta upp en gryta med olivolja och fräs lök, vitlök, saffran och stjärnanis på låg värme tills löken blivit mjuk. Tillsätt potatis, morot och tomatpuré och fortsätt fräsa ett par minuter. Slå på vitt vin och låt koka upp, tillsätt därefter grädde och fond. Krydda med salt och peppar och låt koka upp. Sjud under lock i ca 15 minuter.

    2. Skär under tiden fisken i mindre bitar, ca 3 cm stora, och krydda med salt. När grytan kokat i 15 minuter, lägg ner fisken och låt sjuda några minuter.

    3. Strö över hackad persilja och servera (tillsammans med bröd).

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.