175gr
Smält smöret och låt svalna, vispa socker och ägg riktigt fluffigt, blanda i smöret och mjölken,tillsätt saffran, stött, rör ihop mjöl och bakpulver innan du rör ner det I blandningen, häll i en smord bröd form, ställ I nedre delen av ugnen, grädda 40- 45 min, låt svalna innan du stjälper upp den på fat, mums
Den här mjuka saffranskakan är gudomligt god. (Smeten likaså… Slickar man av sleven efter man gjort klart och ställt in formen i ugnen så finns viss risk för att man tar ut formen igen och fortsätter äta smet
Alltså alltså. Denna kaka blev så grymt god och saftig, smälte nästan i munnen. Gott betyg är det också när även mannen i huset tog en till bit av kakan
Nu i helgen har jag också bakat en saffranssockerkaka som blev väldigt god och saftig efter ett recept av Leila Lindholm fast jag hoppade över romen i receptet
Här kommer lite julstämning. Härligt gul och fin sockerkaka med kraftig saffranssmak. Smakar verkligen J U L Köket doftar underbart när den står i ugnen
Nu har jag nästan sett saffranssockerkaka på var varannan blogg de senaste dagarna. . Och det är ju bara så väldigt gott- sen doftar det ljuvligt i hela huset också
Det här är en jättegod och saftig sockerkaka med smak av jul. Jag brukar ha i lite hackad mandel för att det ska bli ännu mer julsmak men vill du inte ha det så uteslut bara mandeln
Saftig saffranssockerkaka med kokos. Förra året vid den här tiden var jag höggravid, sjukskriven (onda onda fogar) och med en ork som inte räckte långt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.