Saffransrutor i långpanna
patriksvensson
patriksvensson

Saffransrutor i långpanna

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 st ägg
  • 6 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 6 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 kuvert med saffran
  • 3 dl vatten
  •  
  • Glasyr
  • 200 gram smör
  • 8- 9 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 äggulor
  • 1 tsk pressad citron
  • För Laktosfritt - Välj laktosfritt smör.

Beskrivning

    Ställ ugnen på 175 grader, och ta fram en plåt / form och klä den i bakpapper eller smörj och bröa.

    Vispa ägg och socker poröst, blanda sedan de torra ingredienserna till kakan, och vänd ner i smeten.

    Vänd ner saffran och vänd ner vattnet och rör tills du fått en en klumpfri smet.

    Häll ut i formen och ställ in i ugnen i cirka 20- 35 minuter, provkänn med sticka.

    Under tiden gör du glasyren, smält smöret och rör ner alla ingredienser till glasyren och vispa den slät.

    Låt svalna något och låt kakan svalna helt innan du breder på glasyren.

    Strö över kokosflingor eller strössel och ställ svalt yttrligare en liten stund innan du skär upp kakan i bitar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.