Saffransmumsbitar med vit choklad, glutenfria
asa.frodin
asa.frodin

Saffransmumsbitar med vit choklad, glutenfria

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 0,5 g saffran
  • 3 ägg
  • 55 g strösocker
  • 50 g mandelmjöl
  • 80 g rismjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 krm salt
  • 50 g vit choklad
  • 3 msk kokosolja

Beskrivning

    Smält smöret ihop med saffran. Låt svalna lite.

    Sätt ugnen på 150 grader.

    Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda ihop alla torra ingredienser i en annan bunke. Häll i äggblandningen och vispa så allt blandas. Gör likadant med smöret.

    Häll smeten i en fyrkantig form 23x23 cm. Grädda 30 minuter. Ta ut formen och låt kakan svalna ordentligt.

    Smält chokladen i vattenbad tillsammans med kokosoljan. Skär kakan i små fyrkanter (jag gjorde 3x3 cm), men låt de ligga tillsammans kant mot kant. Spritsa chokladen över kakbitarna. Styckfrys dem om de inte ska ätas på en gång.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.