Hacka alla grönsakerna och fräs i smör eller olja. Tillsätt därefter saffran och tomatpuré och låt allt fräsa i ca 5 minuter på låg värme. De ska inte ta färg.
Häll över fond+vatten och låt allt småputtra tills grönsakerna är mjuka men fortfarande med tuggmotstånd.
Lägg i torsken och låt den sjuda med i några få minuter.
Smaka av med kryddor och dill och red om du vill ha en simmigare sås. Ha till sist i räkorna och låt allt värmas upp i någon minut.
Servera med gräddfil eller aioli.
Kokt torskmed äggsås är en gammal klassiker som står sig även idag. Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
Servera med förslagsvis pressad potatis. Den här fisken är idealisk som vardagsmiddag för den kräver minimal arbetsinsats och finns barn i familjen tror jag den vinner ännu fler pluspoäng för t o m vår äldste son, som är rejält kräsen i vanliga fall, mumsade i sig flera portioner
Använd en vid kastrull och fyll upp med vatten så att torskkotletterna kommer att täckas. Toppa med dill, slå smöret över och servera med citronklyftor och kokt potatis
Torskmed räkor och citronsås. Visserligen har jag tokont i ryggen och är något sur över att åka på nåt sånt här nu när jag äntligen börjat komma igång med träningen igen
Lägg räkorna på torskenoch toppa med pepparrot och dill. Servera med nykokt potatis. När torsken är klar lägg den på tallriken och värm räkorna försiktigt i det brynta smöret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.