Saffransgryta med torsk och räkor.
clao
clao

Saffransgryta med torsk och räkor.

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • * 400g torsk
  • * 1 liten lök
  • * 2 klyftor vitlök
  • * 1 stor morot
  • * 1 liten fänkål
  • * 1 röd paprika
  • * 1 kuvert saffran
  • * 3 msk tomatpuré
  • * 5 dl fiskbuljong (2,5 msk fiskfond+5 dl vatten)
  • * 1 dl hackad dill
  • * 100 gram räkor
  • * Salt och peppar
  • * maizena+vatten till redning
  • * 2-3 msk olja eller smör

Beskrivning

    Hacka alla grönsakerna och fräs i smör eller olja. Tillsätt därefter saffran och tomatpuré och låt allt fräsa i ca 5 minuter på låg värme. De ska inte ta färg.

    Häll över fond+vatten och låt allt småputtra tills grönsakerna är mjuka men fortfarande med tuggmotstånd.
    Lägg i torsken och låt den sjuda med i några få minuter.
    Smaka av med kryddor och dill och red om du vill ha en simmigare sås. Ha till sist i räkorna och låt allt värmas upp i någon minut.
    Servera med gräddfil eller aioli.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.