Saffransbullar
emmalundmark
emmalundmark

Saffransbullar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 gram jäst (1 pkt)
  • 100 gram smör
  • 5 dl mjölk
  • 250 gram kesella/ mager kvarg
  • 1 gram saffran (krossat med sockerbit)
  • 1 1/2 dl socker
  • 1/2 tsk salt
  • 17 dl mjöl
  • Ägg
  • Pärlsocker

Beskrivning

    Smula jästen
    Smält smöret och mjölken till 37 grader
    Blanda jästen med mjölkblandningen
    Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop till en deg
    Jäs i 40 minuter
    Baka ut bullarna
    Jäs 40 minuter till
    Pensla med vispat ägg och toppa med pärlsocker
    Grädda 225 grader i 5-8 minuter

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.