1, sätt på ungen på 175°c. Smör ner en form på 20 cm i diameter.
2, smällt smöret i en kastrull tillsätt sedan saffran och chokladen. Rör om till chokladen har smällt.
3, vispa ihop ägg och strösocker tills det blir pösigt. Rör ner smör och choklad smeten och resten av det torra indegränserna.
4, vänd ner smeten och grädda kakan i ugnen ca 25 min.
5, låt kakan svalna och ställ den i kylskåpet minst 5 tim
Servera med lingon glass.
Strö på lingon, päron och mandel. 1lingon, frysta eller färska. Grädda i ugnens nedre del, ca 35 minuter eller tills kakan fått vacker färg, kanterna är fasta och mitten är mjuk som en kladdkaka
Strö på lingon, päron och mandel. Grädda i ugnens nedre del, ca 35 minuter eller tills kakan fått vacker färg, kanterna är fasta och mitten är mjuk som en kladdkaka
Servera kakan medlingonvispen. Vispa Milda Visp tjock och blanda sedan ner lingonsylt och kardemumma. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 1 dl lingonsylt
4 4 bitar kladdkaka (köpt eller hembakt) 1/2 påse frityrpulver (à ca 65 g) ca 1 l frityrolja Till servering vaniljglass chokladsås marshmallows färska bär (t ex bigaråer och jordgubbar) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Ballerina Kanelbulle 20 % rabatt Ballerina 190 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Bryggkaffe 12
Blanda mjöl, kakao och salt och vänd ner i äggpöset tillsammans med smöret. Strö över lingonen. Låt kakan svalna och servera med en klick glass eller lättvispad grädde
Börja med att stöta saffranet, ev med lite socker. Recept. Anette Kristoff. ons, 2013-11-20 23. 06. 30min. (0). Smält smöret och bryt ner chokladen så att den löser sig helt
I dag hade vi en klick grekisk yoghurt och några frysta lingon till. Vi åt hämtmat, både thai och kina, drack vin och till dessert hade jag bakat en Vit Kladdkakamed Saffran
)) bakat en Chokladkolapaj medlingon, som skulle stå och stelna över natten. Jag hade dagen före tursamt nog (visste inte då att de skulle komma men kanske hade en föraning omedvetet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.