Detta är ett gudomligt gott recept på en tryffel med inspiration av den amerikanska hajkdelikatessen S'mores.
S'mores förknippas ofta med camping och tillagas traditionellt vid en lägereld där man lägger en marshmallow mellan Grahamskex och chokladbitar och grillar över elden tills den blir gyllenbrun.
Hur gott?
Receptet är komponerat av bloggaren Heather från USA som driver bloggen Curly Girl kitchen. Heather älskar att baka på lördagarna och gillar precis som vi på myTaste söta delikatesser och bakverk.
Testa receptet, ni kommer inte bli besvikna!
Gör så här:
1) Lägg den bittra chokladen i en skål och lägg åt sidan.
2) Häll grädden i en liten kastrull och värm försiktigt över låg temperatur, tills bubblor börjar bildas.
3) Häll den heta grädden över chokladen och låt stå i ca 3 minuter.
4) Rör grädden och choklad med en spatel tills smeten blir jämn och blank.
5) Rör i smulorna av chokladkakorna och mini marshmallows.
6) Lägg till en nypa salt efter smak och täck sedan skålen och kyl i flera timmar, eller över natten, tills det är tillräckligt kallt för att rulla till bollar.
7) När fyllningen är kyld, rulla 18 bollar.
OBS!
Om värmen i dina händer värmer fyllningen och det blir lite för mjuk, lägg bollarna i frysen i 10 minuter.
8) Placera den hackade halvljusa chokladen i en skål och värm i micro eller smält chokladen över vattenbad.
9) Placera smulorna av Grahamskakorna på en tallrik eller bakplåtspapper.
10) Doppa bollarna i smält choklad, lyft sedan tryfflarna med en gaffel och skaka av för att sedan doppa i kexsmulorna. Strö sedan en liten nypa salt på toppen och sen voilá!
11) Lägg i i kylskåpet tills chokladen på tryfflarna har stelnat är.
Tillagningstid: Ca 30 minuter, det är kylningen som tar tid och den kan varieras beroende på när du vill göra tryfflarna.
Här är länken till original receptet http://www.mytasteus.com/r/s-mores-truffles-5782615.html
Mörk chokladbottenmed vit choklad, lime och mascarponekräm toppad med tryfflar och hallon. Som kronan på verket gjorde jag ljusa chokladtryfflar som jag dekorerade pajen med tillsammans med massa härliga hallon
Fort ut med plåten och tryck på den andra kakan. Enda skillnaden jag gjorde var att jag gjorde marshmallowsfyllning, går snabbare att göra och är liite roligare tycker jag
Smält choklad över vattenbad. Låt stelna i kylskåp och skär upp. 300 gr god mörk choklad. 3 dl minimarshmallows. 300 gr god mörk choklad. 3 dl minimarshmallows
RECEPT – FUDGE MED VIT CHOKLADOCHMARSHMALLOWS. Hoppas att det är bra med er. Så tack Erik=) Anledningen till att han kom i helgen var för att vi bjöd in lite vänner till julfika=) Och bjöd såklart på en hel del godsaker- bland annat Pollyfudge, chokladkolaoch Mozartkulor
Lägg en rad medmjölkchoklad på en ruta med smördeg. Egentligen behövs bara två ingredienser, men jag penslade dessa med lite ägg och mjölk så då blev det några fler ingredienser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.