Sötpotatiskaka
mattias.c.johnsson
mattias.c.johnsson

Sötpotatiskaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g sötpotatis
  • 200 g dadlar, urkärnade
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl muscovadosocker
  • 1 dl rapsolja
  • 2 tsk kardemumma, mortlad
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk malen ingefära
  • 1 dl majsstärkelse
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • kokosolja att smörja formen med
  • kokosflingor att smörja formen med

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 175°. Smörj en form som rymmer minst 1 ½ liter med kokosolja. Strö över ströbröd eller kokos så det även täcker formens kanter. Skala och finriv sötpotatisen.

    2. Mixa ihop dadlar, havregryn, muscovadosocker och rapsolja med de torra kryddorna i en matberedare monterad med kniv. Blanda majsstärkelsen med bakpulvret. Vispa äggen fluffiga.

    3. Rör/ vispa ihop alla ingredienser inklusive sötpotatisen till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 45 min. Prova gärna med provsticka.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.