1. Sätt ugnen på 175°. Smörj en form med kokosolja. Strö över ströbröd eller kokos så det även täcker formens kanter. Skala och finriv sötpotatisen.
2. Mixa ihop dadlar, havregryn, muscovadosocker och rapsolja med de torra kryddorna i en matberedare monterad med kniv. Blanda majsstärkelsen med bakpulvret. Vispa äggen fluffiga.
3. Rör/ vispa ihop alla ingredienser inklusive sötpotatisen till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 45 min. Kakan är klar när den slutat vara kladdig.
Lammracks med sötpotatiskaka och balsamicosky. Sötpotatiskaka. När jag äntligen fick provat att tillaga lammracks, hade jag väl glömt min systemkamera på jobbet, så det fick bli till att ta bilder med pocketkameran, vilket inte alls blir lika fina bilder Men men
~Västerbottenostgratinerade pilgrimsmusslor med smak av lime och basilika~~Lammytterfilé med sötpotatiskaka och portvinssås~ ~Frusen jordgubbsbakelse~Västerbottenostgratinerade pilgrimsmusslor med smak av lime och basilika, 4 pers. Sötpotatiskaka, 4 pers
Skala sötpotatisen och skär den i bitar. Lägg i en kastrull och täck med vatten. Koka upp och låt småkoka tills potatisen är mjuk och går lätt att mosa med en gaffel, cirka 10 minuter
Denna sötpotatiskaka påminner lite om en morotskaka. Sötpotatis har en ganska söt smak, vilket gör att man generellt kan dra ner på sockermängden i en sötpotatiskaka
Sätt ugnen på 175 grader. Koka sötpotatisen med skal, låt den svalna och skala den. Riv ingefäran. Vispa ihop smör, äggulor, socker, ingefära och den kokta potatisen
Mint JulepGräslökspannacotta med löjrom, räkor och västerbottenostflarnLouis Bouillot Crémant de BourgogneLammrostbiff med potatis- och sötpotatiskaka och portvinssåsCrozes-Hermitage Les LaunesChokladgratinerade fikon med myntasås och bananglassCorteforte Recioto della Valpolicella Classioco DOCJag tänkte att vi börjar från början
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.