Sötpotatiskaka
mattias.c.johnsson
mattias.c.johnsson

Sötpotatiskaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g sötpotatis
  • 200 g dadlar, urkärnade
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl muscovadosocker
  • 1 dl rapsolja
  • 2 tsk kardemumma, mortlad
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk malen ingefära
  • 1 dl majsstärkelse
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • kokosolja att smörja formen med
  • kokosflingor att smörja formen med

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 175°. Smörj en form med kokosolja. Strö över ströbröd eller kokos så det även täcker formens kanter. Skala och finriv sötpotatisen.

    2. Mixa ihop dadlar, havregryn, muscovadosocker och rapsolja med de torra kryddorna i en matberedare monterad med kniv. Blanda majsstärkelsen med bakpulvret. Vispa äggen fluffiga.

    3. Rör/ vispa ihop alla ingredienser inklusive sötpotatisen till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 45 min. Kakan är klar när den slutat vara kladdig.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.