Säsongens grönsakssoppa.
Matilda
Matilda

Säsongens grönsakssoppa.

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 st blomkålshuvud
  • 2 st morötter
  • 100 gram rotselleri
  • 1 st gul lök
  • 1 st purjolök
  • 150 gram sockerärtor
  • 3 msk schalottenlöksfond
  • havredryck
  • persilja
  • olja
  • vetemjöl
  • salt & peppar

Beskrivning

    Receptet är för 4 personer.

    1. Ansa rotfrukter och grönsaker. Dela blomkålen i små buketter och skär det övriga (utom sockerärterna) i strimlor.

    2. Hetta upp olja på medelhög värme i en stor kastrull. Fräs gul lök och rotsaker i några minuter. Häll på vatten+fond.

    3. Låt koka upp och tillsätt blomkål. Låt småkoka i cirka 5 minuter under lock tills rotsakerna börjat mjukna.

    4. Vispa mjöl med mjölk och rör ner i soppan. Lägg i sockerärterna. Låt sjuda några minuter.

    5. Smaka av med salt och peppar. Garnera rikligt med klippt persilja.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.