Det här är något mina barn vill att jag skulle ha med mig varje gång jag åkte hem från Norge ??. Nu jobbar jag inte i Norge sen pandemin så har googlat och översätt ändrat lite så det passar mig.
1. Varm mjölk margarin till 25-30 grader. Smula jästen i en bakbunke och rör ut med degspaden
2. Tillsätt socker, kardemumma, vaniljsocker, bakpulver och tillsätt lite mjöl åt gången.
3. Arbeta degen till den blir helt glatt och smidig och släpper bunken. Den bör åtminstone köras i 10-15 minutter i maskin,mot slutet tillsätts russin( Du kan även använda chokladbitar typ mjölk / daim eller något annat gott istället för russin.)
4. Täck bunken med plastfilm eller en bakduk, låt degen häva till dubbel storlek.
5. Knåda degen gott samman, del den i 20-22 lika stora klumpar och rulla fina bullar. Sett bullarna på ugnsplåtar täck med bakduk eller bakplåtspapper i ca 30 min.
6. Pensla dem raskt och försiktig med äggvita. Grädda bullarna mitten i ugnen på 210 grader i ca 10-15 minutter. Lägg dem på galler med bakduk över låt svalna.
Malin Mörner Stylist. poröst. med en sticka att de är klara i mitten. 200 gr smör. 2 dl frysta bär. Klicka ner i muffinsformar och grädda ca 15 min. 200 gr smör. 2 dl frysta bär
Malin Mörner Stylist. poröst. med en sticka att de är klara i mitten. 200 gr smör. 2 dl frysta bär. Klicka ner i muffinsformar och grädda ca 15 min. 200 gr smör. 2 dl frysta bär
Min mamma bakade världens godaste maränger. En orsak är naturligtvis att jag försöker att minimera sockerkonsumtionen här i huset, och maränger är ju bland det sötaste man kan stoppa i sig
1 dl strösocker. 1 burk (ca 225 g) krossad ananas. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda bakverken i mitten av ugnen ca 15 minuter. 3 ägg 1 dl strösocker. 1 burk (ca 225 g) krossad ananas
Rör rumsvarmt margarin och socker poröst. Ställ dessa på en plåt. Åsa Engman, bilden är lånad från Dagens muffins Normalstora formar 150 g margarin eller smör 1½ dl socker 2 ägg 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 50-100 g hackad blockchoklad Sätt på ugnen, 200°C
men där får eventuella gäster som läser här allt vänta och se. 200 g äkta smör. Ställ ut ca20 småbrödsformar på en plåt, det är de som är mindre än en muffinsform men större än en knäckform. Forma till ca20 bollar och lägg dem i formarna. Grädda dem gyllene ca 12-14 minuter. 200 g äkta smör
Tillsätt jästen, creme fraiche, sirap, sukrin, äggula, saffran, salt och till sist mjölblandningen. LussebullarIngredienser Bulle150 g smör1 dl vispgrädde4 dl vatten1 g saffran50 g jäst1 dl creme fraiche2 msk sukrinNågra korn stevia1 äggula½ tsk salt10-14 dl Elins mjölblandning2 msk sirapFyllning100 g smör3 msk socker2 msk sukrinnågra korn stevia1 ½ tsk kanel2 tsk kardemumma8 st sötmandlarGör så härSmält smöret i en kastrull. Baka ut degen till ca 40 bullar. Låt jäsa ca 30 min. Pensla bullarna med uppvispat ägg, som är rumstemspererat och grädda i 150 grader i mitten av ugnen i ca 25 min. 50 g jäst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.