Rund kärleksmumskaka
DenblygaViolen
DenblygaViolen

Rund kärleksmumskaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 12 bitar
  • 3 ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • ½ dl kakao
  • 3 ½  dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 125 g smör, smält
  • 1 dl mjölk
  • Glasyr
  • 50 g smör, smält
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 ½  dl florsocker
  • 1 msk starkt kaffe
  • ev. lite vatten
  • Garnering
  • kokosflingor

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.

    2. Häll smeten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

    3. Grädda kakan mitt i ugnen i 38–40 min. Låt den svalna i formen.

    4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden florsocker så den blir lagom bredbar.

    5. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.