1. Sätt ugnen på 250 grader. Täck en långpanna med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ned det i äggsmeten. Bred ut smeten jämnt över bakplåtspapperet och grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter.
3. Ta ut kakan, strö litet socker på den och stjälp upp den på ett nytt bakplåtspapper med hjälp av ytterligare en plåt. Dra loss bakplåtspapperet som kakan gräddades på. Låt kallna under långpannan.
4. Vispa grädden, blanda med hallon och bred det över kakan. Rulla ihop från långsidan, svep in i smörpapper och lägg i kylen med skarven nedåt.
Spritsa på eller bred ut resten av grädden ovanpå rulltårtan och garnera medhallon och blåbär. Pensla bakplåtspapper med neutral rapsolja, då fastnar inte rulltårtan i pappret
Idag fick det bli en helt vanlig traditionell rulltårta fylld medfärska jordgubbar och grädde. Jag erkänner att jag har inte bakat rulltårta på många år
Rulltårta kan väl vara något att ta med till midsommarstången. Luckan till vår ugn är trasig, så tyvärr fick rulltårtan inte mycket färg den här gången, men den blev god ändå
Bred ut gräddblandningen på kakan och fördela hallon ovanpå. 2 dl hallon. Sätt ugnen på 250°. Blanda ägg och socker i en skål och vispa tills det blir vitt och pösigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.