Rostad potatis i ugn med smak av parmesan och vitlök!
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 51 röster
Ingredienser
1/2 kg
potatis
1 msk
olivolja
2 vitlöksklyftor,
krossade
1 tsk
italienska kryddor
1/4 tesked
salt eller efter smak
2 nypor
paprikapulver
3/4 dl
strimlad parmesanost
1 tsk
hackad persilja
2 msk
osaltat smör, skuren i små kuber
Beskrivning
Bästa tillbehöret till middagen eller helgmaten med massa smak och gyllene skorpa. Smakerna av underbart god av vitlök och parmesan blandat med persilja och italienska örter gör detta recept till en riktigt storfavorit hos oss på myTaste.
Receptet kommer från bloggen Easy deliscious recipes och är skrivet av bloggaren Bee som är en passionerad hemmakock som älskar stora vågade smaker men vill hålla sin matlagning enkel och lätt att tillaga, det tackar vi för. Ni bara måste prova det här receptet, supergott och superenkelt att göra!
Gör så här:
1) Sätt ugnen på 200 grader.
2) Rengör och skölj potatisen och skär i halvor.
3) Värm upp en ugnssäker stekpanna och tillsätt olivoljan.
4) Tillsätt potatisen och stek tills skalet är gyllene.
5) Skjut potatisarna åt ena sidan och sautera vitlöken, italienska kryddorna, salt och paprika, rör ihop med potatisen.
6) Stäng av värmen och strö över ost och persilja ovanpå potatisarna.
7) Sätt stekpannan i ugnen, tillaga i ca 15 minuter. Tillsätt smörbitarna ovanpå potatisarna, servera omedelbart.
Tillagningstid: ca 20 minuter
Grader: 200 c
Här är länken till original receptet https://www.mytasteus.com/r/italian-roasted-potatoes-157894846.html
Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idagfick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrättmedsmakav bacon, parmesanoch gräslök
Lägg sedan potatisen på en ugnsplåt. Servera medpotatisenoch en god sås. I dag får ni steken och den örtslungade potatisen som är urgod att göra avfärskpotatisen
Lägg potatisskivornai botten på en ugnssäker form och ha sedan över löken. Ta fram kasslern och skär bort fettet, skär den istavar, kuber eller skivor det man själv önskar
Pressa ut vitlöksgosetmed hjälp avknivens breda sida, några klyftor i taget får man ta. Rostadvitlök kan vara en av dem bästa upptäckter jag gjort i köket på länge
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.