Rostad chili-ananas
mattias.c.johnsson
mattias.c.johnsson

Rostad chili-ananas

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1  mogen ananas
  • 1 msk  honung (flytande)
  • 50 g  smör
  • 1 dl  skalade pistagenötter, grovhackade
  • 0,5  röd chili, urkärnad och finhackad
  • Myntablad, strimlade
  • svartpeppar
  • vaniljglass eller kokosglass till servering

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 250°. Skär bort skalet från ananasen och skär i klyftor runt stammen i mitten.

    2. Lägg klyftorna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över honungen. Rosta mitt i ugnen ca 5 min. Ta ut plåten, vänd på ananasen och rosta ytterligare 5 min.

    3. Smält smöret i en kastrull och låt bubbla tills det slutar puttra. Dra från värmen och häll direkt ner pistaschnötterna.

    4. Häll pistaschsmöret över ananasen och toppa med chili och mynta. Dra ett varv med pepparkvarnen och servera med glass.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.