Rosendals morotskaka
annabanana-1
annabanana-1

Rosendals morotskaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 3 ägg
  • 3 1/2 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk riven muskotnöt
  • 2 1/2 dl rapsolja eller solrosolja
  • 4 dl rivna morötter (4 dl rivna morötter motsvarar ca 250 g oskalade)
  • 1 dl grovt hackade valnötter
  • Glasyr
  • 200 g smör
  • 200 g färskost eller annan naturell färskost
  • 3 dl florsocker
  • pressad juice och rivet skal från 1 citron
  • 2 tsk vaniljsocker

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 175°C.

    2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser. Häll ner olja och de rivna morötterna i smeten. Tillsätt därefter mjölblandningen och nötterna.

    3. Häll smeten i en smord och bröad kakform, ca 26 cm i diameter (för 10 bitar). Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter.


    Glasyr:
    Smält smöret och låt det svalna. Blanda med övriga ingredienser till glasyren. Bre på kakan när den har svalnat.
    Dekorera med ätliga blommor, t ex ringblommor, gulört eller krasse.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.