1. Koka risoni i kycklingbuljong och häll av vattnet.
2. Stek champinjonerna i smör
3. Rör ned cream cheese och riven parmesanost i risonin (medan den fortfarande är varm)
4. Vänd ned de stekta champinjonerna
5. Servera med parmaströssel och riven parmesanost
Parmaströssel:
Lägg ut skivor av parmaskinka på en plåt med bakplåtspapper. Torka skinkan i ugnen på 225°C i 5-10 min beroende på hur tjocka skivorna är. Låt skinkskivorna svalna på plåten. Bryt sedan isär skivorna till ett "strössel" och lägg i en skål.
Vegan Low-Carb Cauliflower Risotto. Prep time. 15 mins. Cook time. 30 mins. Total time. 45 mins. Made with cauliflower "rice", this cauliflower risotto / low-carb risotto is a light and healthy alternative to traditional risotto
Detta har gjort att risotton har fått ryktet om sig som en svårlagad rätt som många drar sig för att prova laga och trots otaliga tankar på det har det fortfarande inte blivit av för mig heller
Hetta upp en grillpanna eller elda på träkolsgrillen. Fördela risotton på varma tallrikar, gör ett utrymme i mitten av risotton och lägg i den nyfrästa grönsakssautén
Fräs lök och paprika i olivoljan på medelstark värme, tillsätt riset och rör om. Häll på vinet och låt koka in nästan helt under omrörning, tillsätt svamp och timjan, spä med någon deciliter fond och rör om
Vi avslutar året i Italien och vad kan väl vara mer passande avslut än en Risotto på havets läckerheter samt ett glas väl kyld Spumante di Franciacorta
Sommaren har bestått av mycket pasta för vår del och idag var jag riktigt sugen på Risotto. Risotto har jag alltid förknippat med grundskolan men kan väl idag konstatera att det inte var Risotto vi fick, fast det kallades så, efter att ha ätit det i Italien eller på nån restaurang
Jag påmindes om detta när jag häromdagen läste Peters inlägg om sin goda risotto. När temperaturen är gott hör så häller du på Martini Bianco och/eller vitt vin
Hyvla tryffeln i mycket tunna skivor på ett tryffeljärn. Låt koka på ganska hög värme. Servera på tallrik och strö över rikligt med varm friterad lök och resten av den hyvlade tryffeln
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.