2. Hetta upp hälften av smöret tillsammans med oljan i en tjockbottnad kastrull, lägg i lök och vitlök. Bryn men låt det inte bli brunt.
3. Häll i riset och blanda väl så att alla riskorn täcks av olja och smör
4. Tillsätt så mycket buljong att det täcker riset, blanda och låt det sjuda sakta.
Rör om då och då.
När vätskan kokat in tillsätt mer buljong så att det täcker riset. Rör om väl.
5.Tillsätt slutligen det vita vinet, smaksättningen, resten av smöret, salt och peppar och blanda väl.
Jag älskar att göra risotto. Risotto är så tacksamt att göra. För mig är risotto en hel rätt, jag serverar sällan något mer än själva risotton och det som är i men det passar som tillbehör till kött, fågel och fisk
Marängbotten. Sätt ugnen på 140 grader. Vispa äggvitorna till riktigt styvt skum. Rör ner sockret och fortsätt vispa tills smeten blir glansig och går att forma till toppar med vispen
Vi är ju stora fans av Nigellas risotto och har kockat till den ett flertal gånger så när vi såg Jamie Oliver på tv göra tre nya varianter i söndags, så var vi inte sena med att prova på en av dom
Ingredienser Portioner. 4 3 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 9 dl svampbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 msk olivolja 3 dl carnaroli- eller arborioris 2 dl vitt vin eller matlagningsvin 250 g kastanjechampinjoner 3 msk smör 2 dl riven parmesanost salt och nymalen svartpeppar ruccola till servering Lägg till i inköpslistan
Men inte kantareller den här gången utan hederliga champinjoner som du kan plocka i nästan vilken butik som helst - i en krämig risotto med purjo och bacon
Krämig risotto med kyckling och svamp är en av mina favoriter när det kommer till risotto. Jag älskar verkligen risotto och det går att variera i all oändlighet
Risotto med trattkantareller. Tänk på att risotton måste koka lugnt och regelbundet och att man måste röra runt ofta, så den inte bränner fast i botten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.