Risotto (4 pers)
marie-296
marie-296

Risotto (4 pers)

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 liter buljong
  • 75 gr smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 gul lök, finhackad
  • 3,25 dl arborio- eller carnaroliris
  • 0,75 dl torrt vitt vin
  • 1 msk hackad salvia
  • Salt och peppar
  • 125 gr parmesanost, färskriven att servera till
  • Valfri smaksättning, t ex räkor och citron, svamp

Beskrivning

    1. Häll buljongen i en kastrull och låt sjuda

    2. Hetta upp hälften av smöret tillsammans med oljan i en tjockbottnad kastrull, lägg i lök och vitlök. Bryn men låt det inte bli brunt.

    3. Häll i riset och blanda väl så att alla riskorn täcks av olja och smör

    4. Tillsätt så mycket buljong att det täcker riset, blanda och låt det sjuda sakta.
    Rör om då och då.
    När vätskan kokat in tillsätt mer buljong så att det täcker riset. Rör om väl.

    5.Tillsätt slutligen det vita vinet, smaksättningen, resten av smöret, salt och peppar och blanda väl.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.