Risonipanna med kyckling & spenat Posted on 30/03/2020 by Therése
catrineyngbro
catrineyngbro

Risonipanna med kyckling & spenat Posted on 30/03/2020 by Therése

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Mitt WW SmartPoints
  • 500 g risonipasta (51 SP)
  • 700 g kycklingfilé
  • 1-2 gula lökar
  • 100 g färsk spenat
  • 1½ msk soltorkad tomatpasta , Santa Maria (4 SP)
  • 1½ msk kycklingfond
  • 3½ dl vatten
  • 1½ dl gräddmjölk 6% (6 SP)
  • 1 dl crème fraiche 8% (5 SP)
  • salt
  • peppar
  • Totalt blir det 8 SP/port, lägg till SP för den mängd olja du använder vid tillagningen. Servera med valfria grönsaker.

Beskrivning

    Börja med att strimla kycklingen och bryn dom i en panna med lite olja tills dom är klara, ta lite i taget och lägg åt sidan.
    Koka risonin tills den är nästan klar.
    Hacka och fräs löken tills den blivit mjuk och genomskinlig och blanda ner spenaten.
    Rör ner tomatpastan och fonden och häll sedan på grädden och vattnet och låt allt koka ihop.
    Ha i crème fraiche, risoni och kycklingen och blanda ihop allt.
    Låt allt bli varmt.
    Smaka av med salt och peppar.

    Vill man ha den lite mer gräddig är det bara att byta ut en del av vattnet mot mer grädde.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.