Risonipanna med kyckling & spenat Posted on 30/03/2020 by Therése
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
Mitt WW SmartPoints
500 g
risonipasta (51 SP)
700 g
kycklingfilé
1-2 gula
lökar
100 g
färsk spenat
1½ msk
soltorkad tomatpasta , Santa Maria (4 SP)
1½ msk
kycklingfond
3½ dl
vatten
1½ dl
gräddmjölk 6% (6 SP)
1 dl
crème fraiche 8% (5 SP)
salt
peppar
Totalt blir det 8 SP/port, lägg till SP för den mängd olja du använder vid tillagningen. Servera med valfria grönsaker.
Beskrivning
Börja med att strimla kycklingen och bryn dom i en panna med lite olja tills dom är klara, ta lite i taget och lägg åt sidan.
Koka risonin tills den är nästan klar.
Hacka och fräs löken tills den blivit mjuk och genomskinlig och blanda ner spenaten.
Rör ner tomatpastan och fonden och häll sedan på grädden och vattnet och låt allt koka ihop.
Ha i crème fraiche, risoni och kycklingen och blanda ihop allt.
Låt allt bli varmt.
Smaka av med salt och peppar.
Vill man ha den lite mer gräddig är det bara att byta ut en del av vattnet mot mer grädde.
Krydda meddragon, soja, kycklingbuljong och smaka av med salt och peppar. Putsa fläskfilén och skär i skivor, bryn dem snabbt på båda sidorna, salta, peppra och krydda med provencalekryddor
Koka på medelvärme utan lock tills potatisen är mjuk, ca 20 min. Sätt ugnen på 200°C. Skala och skär potatisen i 3–4 mm tjocka skivor, gärna i matberedare
Nettans snabba Vitlökskyckling och Tagliatelle medKyckling, Spenat & Vitlökssås. När all spenat blandats medkyckling och baconbitar är det dags att hälla ner grädde och mjölk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.