2. Lägg i pressad vitlök, tomatpuré, paprikapulver och svartpeppar. Smaka av,
salta vid behov. Tänk på att kasslern även ger sälta.
3. Smörj en ugnsfast form.
4. Bottna med lökhacket och riset. Lägg kassler ovanpå.
5. Häll på buljongblandningen.
6. Toppa med skivad tomat och hälften av osten.
7. Sätt in formen mitt i ugnen (225 grader) i 20 minuter
8. Lägg på resten av osten och gratinera ca 20 minuter till, Håll koll på
gratängen och ta ut den när den ser lagom gratinerad ut. Känn på riset så
det är färdigkokt, om inte lägg på folie och sätt in i ugnen tills riset är klart.
Servera gärna med grönsallad och ett gott bröd till.
Avsluta med riven ost. Skiva och strimla kasslern. Servera på än gång med fräsch sallad. Stek lök till den blir lite glansig, tillsätt sedan kassler och stek i några minuter
Tänkte tipsa er lite snabbt om detta recept medkassler som är så vansinnigt gott. Ris och kassler i samma form och så den där goda såsen med en gnutta majonäs i som bara blir sååå krämig och god
Skär kasslern i tärningar och strimla purjolöken. ½ kg kassler. 6 port 6 port ris ½ kg kassler 1 purjolök 3 dl grädde 1 dl majonäs ½ dl chilisås ca 200 g riven ost 1
Ska jag vara ärlig är väl inte kassler mitt förstahandsval när det kommer till kött och protein men Hemköp hade så himla bra pris på kassler denna vecka så jag köpte en bit och gjorde matlådor på den
Fräs purjo och champinjonerna, i medkassler och skinka. Lättkoka broccolin med lite salt. Varva pasta, purjo & kasslerfräset, grönsaker i ugnsfast form avsluta med såsen och den resterande osten
Denna vecka har jag haft fullt upp med annat och har inte haft så mycket tid för att blogga. Men här kommer receptet på en kasslerrätt som vi åt förra helgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.