Risgratäng med kassler
hans.san57
hans.san57

Risgratäng med kassler

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 medelstora lökar
  • 2 dl ris
  • 2 hg hackad eller strimlad kassler
  • 1 buljongtärning, ox- eller grönsaks buljong
  • 3 dl vatten
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 2 feta vitlöksklyftor
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver, gärna rökt.
  • 2-3 skivade tomater
  • 3 dl riven ost (Greve eller Prästost)

Beskrivning

    1. Koka upp vattnet med buljong tärningen.

    2. Lägg i pressad vitlök, tomatpuré, paprikapulver och svartpeppar. Smaka av,
    salta vid behov. Tänk på att kasslern även ger sälta.

    3. Smörj en ugnsfast form.

    4. Bottna med lökhacket och riset. Lägg kassler ovanpå.

    5. Häll på buljongblandningen.

    6. Toppa med skivad tomat och hälften av osten.

    7. Sätt in formen mitt i ugnen (225 grader) i 20 minuter

    8. Lägg på resten av osten och gratinera ca 20 minuter till, Håll koll på
    gratängen och ta ut den när den ser lagom gratinerad ut. Känn på riset så
    det är färdigkokt, om inte lägg på folie och sätt in i ugnen tills riset är klart.

    Servera gärna med grönsallad och ett gott bröd till.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.