Rimmad torskrygg
kjaellgren
kjaellgren

Rimmad torskrygg

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 gram torskrygg
  • 1 msk salt
  • 1 msk socker
  • 5 dl vatten
  • 2 msk smör
  • 250 gram oskalade räkor
  • Hollandaisesås
  • 150 gram smält smör
  • 2 msk vitt vin
  • 2 msk vatten
  • 3 äggulor
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm cayennepeppar
  • Finklippt dill

Beskrivning

    Skär torsken i 4 portionsbitar.
    Blanda lagen och låt torsken ligga i 30 minuter.
    Under tiden kokas potatis, sås och övriga tillbehör.

    Hollandaisesås
    Smält smöret och ställ åt sidan.
    Blanda vin, vatten och äggulor och sjud under kraftig omrörning till en pösig kräm.
    Ta kastrullen från plattan och vispa i smöret lite i taget under ständig vispning.
    Rör i dillen.

    När all är klart tas fisken ur lagen och torkas med hushållspapper. Stek i 3-4 minuter per sida.
    Servera bums.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.