Ribs med coleslaw och potatisklyftor
mimmimi
mimmimi

Ribs med coleslaw och potatisklyftor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g fast, naturell tofu
  •  
  • Marinad
  • 0,75 dl äppelcidervinäger
  • 1/2 dl socker
  • 3 msk ljus sirap
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • 4 cm riven, färsk ingefära
  • saft från 1 pressad apelsin
  • 2,5 msk kinesisk soja
  • 2 msk srirachasås
  • 3 msk dijonsenap
  •  
  • Coleslaw
  • 5 dl finslicead vitkål
  • 1 morot
  • 1 liten rödlök
  • 3 dl majonnäs (köpt lr hemmagjord)
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk socker
  • Salt och svartpeppar
  •  
  • Potatisklyftor
  • 2 kg fast potatis
  • Rikligt med rapsolja
  • Rikligt med salt och peppar

Beskrivning

    Marinaden förbereds dagen innan, tar ca 1,5 timmar.
    Kläderna och man själv stinker efter att ha gjort marinaden.


    Blanda och koka upp i kastrull:
    Socker
    Sirap
    Äppelcidervinäger

    - blanda ned övriga ingredienser, koka upp och låt sen reducera i ca 10 min tills marinaden blir mer trögflytande.

    Låt marinaden svalna i kastrullen.
    Skär tofun till 1,5 * 1 cm.
    Lägg tofu och marinad i dubbla plastpåsar.
    Marinera i minst 3 timmar, gärna över natten.

    - - -
    Sätt ugnen på 225 grader

    Coleslaw:

    Lägg i en stor skål:
    Hyvlad/skuren vitkål
    Skalad och riven morot
    Tunt skivad rödlök
    Blanda

    Lägg också ner:
    Majonnäs
    Dijonsenap
    Citron? Eller socker..?

    Smaka av med salt och peppar.
    Låt stå svalt en timma före servering.
    Rör om igen precis innan servering.


    Potatisklyftor

    Varmluftsugn = 2 plåtar samtidigt
    Vanlig ugn = 1 plåt i taget

    Skölj potatisen men behåll skalet på
    Skär potatisen i 2 cm tjocka klyftor
    Lägg ut på plåt med bakplåtspapper, klyftorna ska inte nudda varandra
    Häll över mycket rapsolja
    Krydda med salt och peppar

    225 grader i 20-30 min
    När fått färg:
    ta ut och vänd potatisen
    10 min till i ugnen


    Ribs
    Ugn:
    200 grader på grilleffekt
    Lägg tofun i ugnsfast form - spara marinaden på sidan
    Grilla 8-10 min per sida

    Stekpanna:
    Olja, tofu och

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.