Raw food- Bärtårta toppad med citron
healthandsweets
healthandsweets

Raw food- Bärtårta toppad med citron

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Botten
  • 3 dl valnötter
  • 1/2 dl linfrön
  • 1/2 dl sesamfrön
  • 7 dadlar
  • 1/2 tsk kardemumma
  • 1 nypa salt
  • 1 msk kokosolja
  • 1-2 msk vatten
  •  
  • Hallonlager
  • 1,5 dl cashewnötter
  • 2 dl tinade/färska hallon
  • 2 tsk honung
  •  
  • Mandelmassa
  • 1 dl skalad mandel
  • 2 dadlar
  • 1 tsk vanilj
  • 1 tsk honung
  •  
  • Blåbärslager
  • 1 dl cashewnötter
  • 2 dl tinade/färska blåbär
  • 1,5 tsk honung
  •  
  • Chokladlager
  • 1 dl kokosolja
  • 2 krm kanel
  • 2 tsk äkta vaniljpulver
  • 1/2 dl kakao eller efter smak
  • 1 nypa salt
  • 5 tsk agave sirap
  •  
  • Cashewgrädde
  • 2 dl cashewnötter
  • 1 päron
  • 1-2 tsk vaniljpulver

Beskrivning

    Botten- Börja med att mixa ihop fröna och nötterna till mjöl. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och mixa till en smet som håller ihop. Tryck ut smeten i en rund eller fyrkantig form och ställ in i frysen.

    Hallonlager- Mixa cashewnötterna till mjöl och tillsätt sedan hallon och honung. Bre smeten över bottenlagret och ställ in i frysen.

    Mandelmassa- Mixa först mandeln till mjöl och tillsätt sedan resten. Se till så smeten håller ihop annars tillsätt dadlar. Kavla ut smeten mellan bakblåtspapper så den hållet ihop. Lägg sedan mandelmassan över hallonlagret och ställ in i frysen.

    Blåbärslager- Mixa först cashewnötter och tillsätt sedan blåbär och honung. Bre smeten över mandelmassan och ställ in i frysen.

    Chokladlager- Smält kokosoljan över ett vattenbad. Tillsätt sedan resten av ingredienserna till kokosoljan och rör till en smet. Häll sedan chokladen över blåbärslagret.

    Cashewgrädde- Börja med att mixa cashewnötterna till mjöl för att sedan tillsätta päronet och vaniljpulvret. Bre det sedan över tårtan och dekorera med bär du vill ha till.

    www.healthandsweets.blogg.se

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.