Botten- Börja med att mixa ihop fröna och nötterna till mjöl. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och mixa till en smet som håller ihop. Tryck ut smeten i en rund eller fyrkantig form och ställ in i frysen.
Hallonlager- Mixa cashewnötterna till mjöl och tillsätt sedan hallon och honung. Bre smeten över bottenlagret och ställ in i frysen.
Mandelmassa- Mixa först mandeln till mjöl och tillsätt sedan resten. Se till så smeten håller ihop annars tillsätt dadlar. Kavla ut smeten mellan bakblåtspapper så den hållet ihop. Lägg sedan mandelmassan över hallonlagret och ställ in i frysen.
Blåbärslager- Mixa först cashewnötter och tillsätt sedan blåbär och honung. Bre smeten över mandelmassan och ställ in i frysen.
Chokladlager- Smält kokosoljan över ett vattenbad. Tillsätt sedan resten av ingredienserna till kokosoljan och rör till en smet. Häll sedan chokladen över blåbärslagret.
Cashewgrädde- Börja med att mixa cashewnötterna till mjöl för att sedan tillsätta päronet och vaniljpulvret. Bre det sedan över tårtan och dekorera med bär du vill ha till.
Orginalinlägget Nötfri raw brownie med chokladfrosting hittar du på Hälsa som livsstil. Raw brownie. Vi hade färska dadlar hemma och använde därför bara det, men om du inte har färska så går det bra med torkade dadlar men helst de som kallas soft (alltså torkade men ändå lite återfuktade och kladdiga)
Ställ i kylen medans du göra fyllningen. saften från en halv citron. Något som också är en jättestor hobby för mig är att träna, därför att det otroligt roligt att baka lite raw food desserter
Så jag tog med mig receptet hem så att när suget efter något gott faller på så kan jag baka dessa. Jag bara måste tipsa er om de här raw food chokladbollarna
Det här är mitt tredje försök medrawfood-kakor och det mest lyckade, får jag nog lov att säga. De smakar ordentligt med choklad och det faktum att man strör lite flingsalt på toppen ger en väldigt god smakbrytning
Det bästa med den här tårtan. Citron, kokos och bär – smaker som passar ihop. Smörj en spring-form med antingen kokosolja eller smör och ”bröa” med mandelmjöl eller kokosflingor
Den här pajen har fått vara med på både tjejmiddagar och kalas och blivit stor succé. Även gäster som aldrig tidigare provat rawfood har hummat förnöjt och sett både förvånade och belåtna ut samtidigt
Lägg den i frysen i tio minuter medans du gör kolan. The post Raw food bars – Snickers. Lämna en kommentar här under eller dela det gärna med en kompis
Jag tänkte att en ask medrawfood praliner skulle kunna ge lite inspiration. Lägg dina hemmagjorda praliner i en söt ask med lite papper i så har du en jättefin gåbortpresent
Kärna nu ur dadlarna och lägg ihop medmed nötterna. Det här är nämligen en grön raw food yoghurt som består av blötladga cashewnötter, dadlar för sötman och spirulina för färgen
Kula upp i vackra glass och garnera med hackade hasselnötter och bananchips. Försvinnande gott för alla, nyttigt samtidigt som du utan problem serverar en dessert till den som inte tål varken mjölk, gluten, laktos eller ägg
Raw food bollar. 90 gram torkad mango. 1 dl kokoschips10 st. torkade aprikoser3 msk juice. ev. riven kokos. Blanda torkad mango, kokoschips och juice i en skål, låt dra i ca 5 minuter
Toppa med hackad chili och kanske lite persilja eller ärtskott. Jag tycker Raw Food är spännande om än extremt – för att kallas Raw får maten ej upphettats till mer än 42 grader, men bara genom att läsa ingredienslistan tycker jag mig bli lite piggare och starkare inför vintern som kommer snart. 1 liten citron, saft+ rivet skal. 1 liten citron
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.