Rabarberpaj med dulce de leche Fredriks fika
catrineyngbro
catrineyngbro

Rabarberpaj med dulce de leche Fredriks fika

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Rabarberpaj med dulce de leche, 4 portioner
  • 300 g rabarber
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk vatten
  • 1 burk dulce de leche
  •  
  • Havresmul
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1,5 dl havregryn
  • 50 g smör

Beskrivning

    Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skölj och skiva rabarbern. Lägg rabarbern i en stekpanna eller kastrull tillsammans med socker och vatten. Låt koka upp och sjuda rabarbern tills den är lite mjuk.
    3. Tillsätt dulce de lechen, rör om och låt allt få ett uppkok. Fördela fyllningen i fyra portionsformar eller i en stor form.
    4. Blanda socker, vetemjöl och havregryn i en skål. Tillsätt smöret och smula samman.
    5. Fördela smult över fyllningen och baka mitt i ugnen i cirka 10 minuter tills smulet fått en fin färg.
    6. Serveras ljummen gärna tillsammans med vaniljglass.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.