Rabarbermojito
catrineyngbro
catrineyngbro

Rabarbermojito

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Rabarbersirap
  • 500 g rabarber, sköljda och ansade rabarber
  • 5 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 1 limefrukt, zest och saft
  • ev röd hushållsfärg
  • Mojito
  • 0,5 limefrukt
  • 4 cl vit rom
  • 6 färska myntablad
  • 2 +1 msk rabarbersirap
  • is
  • kolsyrat vatten
  • Garnering
  • limeklyfta
  • färska myntablad

Beskrivning

    Gör så här

    Rabarbersirap
    Dela rabarbern i mindre bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med socker. Dela vaniljstången på hälften och lägg ner i kastrullen. I med limesaft och zest (det yttersta skalet).
    Koka upp under omrörning och koka tills sockret lösts upp. Sänk värmen och låt sjuda i ca 10 minuter. Känns den för lös så koka några minuter till men tänk på att sirapen tjocknar när den kallnar.
    Sila rabarbern genom en finmaskig sil. Pressa ut all sirap med baksidan av en slev eller sked. Häll upp i en väl rengjord glasflaska och förvara i kylen.
    Mojito
    Skölj limen noga i ljummet vatten och skär den i klyftor. Blanda lime, rom, mynta och 2 msk rabarbersirap i ett glas. Muddla eller stöt med skaftet av en slev eller trämortel.
    Fyll på med is och bubbel/sodavatten. Ringla i 1 msk rabarbersirap. Garnera med limeklyftor och myntablad.
    Servera direkt.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.