Rabarbersirap
Dela rabarbern i mindre bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med socker. Dela vaniljstången på hälften och lägg ner i kastrullen. I med limesaft och zest (det yttersta skalet).
Koka upp under omrörning och koka tills sockret lösts upp. Sänk värmen och låt sjuda i ca 10 minuter. Känns den för lös så koka några minuter till men tänk på att sirapen tjocknar när den kallnar.
Sila rabarbern genom en finmaskig sil. Pressa ut all sirap med baksidan av en slev eller sked. Häll upp i en väl rengjord glasflaska och förvara i kylen.
Mojito
Skölj limen noga i ljummet vatten och skär den i klyftor. Blanda lime, rom, mynta och 2 msk rabarbersirap i ett glas. Muddla eller stöt med skaftet av en slev eller trämortel.
Fyll på med is och bubbel/sodavatten. Ringla i 1 msk rabarbersirap. Garnera med limeklyftor och myntablad.
Servera direkt.
Jag har alltid haft ett gott öga till klassisk mojito, men man är ju inte sämre än att man vill pröva något nytt, så när min kompis Ylva sa att hon skulle bjuda på rabarbermojito var man ju inte den som avstod
Rabarbermojito, 1 drink. Rabarbermojito, 1 drink. En otroligt god sommardrink. Det tar lite tid första gången då du måste börja med att göra rabarbersirapen
1 dl strösocker. 1 dl vatten. 1 dl skivad rabarber. 32 cl ljus rom. 4 hela lime. 8 kvistar mynta. Koka rabarber med socker och vatten tills rabarbern mjuknat, ca 8 min
1 dl strösocker. 1 dl vatten. 1 dl skivad rabarber. 32 cl ljus rom. 4 hela lime. 8 kvistar mynta. Koka rabarber med socker och vatten tills rabarbern mjuknat, ca 8 min
1 dl strösocker. 1 dl vatten. 1 dl skivad rabarber. 32 cl ljus rom. 4 hela lime. 8 kvistar mynta. Koka rabarber med socker och vatten tills rabarbern mjuknat, ca 8 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.