Rabarberkladdkaka med vit choklad och kardemumma
combatwombat1964
combatwombat1964

Rabarberkladdkaka med vit choklad och kardemumma

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 100 g vit choklad
  • 2 dl socker
  • 1 nypa salt
  • 2 ägg
  • 0,5 tsk malen kardemumma
  • 2 dl vetemjöl
  • 250 g rabarber
  • 1 msk potatismjöl

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast ett smort bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm.

    2. Smält smöret i en kastrull och ta från värmen. Bryt chokladen i bitar, lägg dem i smöret och låt dem smälta under omrörning. Blanda i socker, kardemumma och salt.

    3. Rör ned ett ägg i taget i smörchokladblandningen och till sist mjölet. Häll smeten i formen.

    4. Skär rabarbern i bitar, blanda med potatismjölet och strö det över kakan. Grädda mitt i ugnen 30 - 35 minuter. Låt kakan med fördel bli ordentligt kall innan den serveras.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.