1. Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast ett smort bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm.
2. Smält smöret i en kastrull och ta från värmen. Bryt chokladen i bitar, lägg dem i smöret och låt dem smälta under omrörning. Blanda i socker, kardemumma och salt.
3. Rör ned ett ägg i taget i smörchokladblandningen och till sist mjölet. Häll smeten i formen.
4. Skär rabarbern i bitar, blanda med potatismjölet och strö det över kakan. Grädda mitt i ugnen 30 - 35 minuter. Låt kakan med fördel bli ordentligt kall innan den serveras.
10 bitar 100 g smör 100 g vitchoklad 2 dl strösocker 1 krm salt 2 ägg 1/2 tsk hela kardemummakärnor 2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g) 200 g rabarber 1/2 msk potatismjöl Till garnering ev florsocker Lägg till i inköpslistan
Så fräsch kombination med hallon, vitchoklad, citrus ochkardemumma. Lägg några hallon i botten på ett glas, klicka i chokladmoussenoch toppa med hallon och kanske lite nötter
Så här kommer ett recept på helt fantastiskt goda saffranssnurror medvitchokladochkardemumma. Smält den vitachokladen i vattenbad och rör ihop med smöret
) Receptet kommer från Linneas skafferi och det som skiljer den från en vanlig smulpaj är ett lager av vitchoklad som blir så otroligt gott tillsammans med hallonen samt att det finns en liten, liten touch av kardemumma i fyllningen
Den här muffinsen (och dess kompisar som är uppätna redan) är nog de godaste muffinsarna jag bakat (möjligtvis oavgjort meddubbelchokladmuffinsenmed mockaglasyr)
Vid serveringen, varva plommon med ströbröd och ljummen vitchokladsås. Stek ströbröd och mandelflarn tills de får en gyllene färg, smaksätt medkardemumma
Varm chokladmed skumtomtar ochvitchoklad. I medchokladoch skumtomtar, värm och så är det färdigt. Vill du lyxa till det extra mycket kan du toppa medchokladsås, kolasås, polkasås eller något annat smarrigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.