2. Mixa ihop vetemjöl, smör och socker i en mixer till pajbotten. Lägg ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant och tryck ut degen i formen.
3. Nagga några hål i botten med en gaffel och ställ i frysen en stund. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter.
4. Vispa ihop socker, ägg, salt, mjöl och vaniljsocker och tillsätt den skurna rabarbern. Fyll skalet med rabarberfyllningen. Sänk ugnsvärmen till 175 grader och grädda pajen ca 30 - 35 minuter. Låt svalna helt.
Har som sagt blivit en del rabarber i år och då jag lessnat lite på både paj och saft så ville jag testa något nytt och sprang då på detta recept och bestämde mig för att testa
Detta leder i sin tur till en ständig beslutsångest när jag väl ska baka och måste välja. Till min namnsdag testade jag kombinationen rabarber och kardemumma, mycket lyckat
I helgen bakade vi något av det godaste och somrigaste som finns, rabarber och jordgubbspaj. Selma och Jimmy plockade rabarber, jag gjorde fyllningen med Colin i bärsele och sedan fixade Jimmy och Selma själva degen också
Och igår bjöds det på den här pajen härhemma. Om du inte provat att ha jordgubbe och rabarber i samma recept så är det dags nu, få smaker "gifter sej" så bra som dom
vispa ägg och socker. tillsätt smör och mjölk. häll smeten i smord och bröad form. strö över tunnskivad rabarber och tryck ned rabarbern i smeten något
Sylten passar till plättar, pannkakor och även som fyllning i tårtor och andra bakverk. 200 g jordgubbar 200 g rabarber 400 g syltsocker Skär jordgubbar och rabarber i skivor. Blanda dem med socker i en kastrull och låt koka under omrörning i 5
Har precis kommit in efter en härlig kvällspromenad utmed Getteröns badvikar, och man kan inte annat än säga att man har det såååå otroligt fint runtomkring oss nu
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.