Rabarber- och vaniljkrämspaj
combatwombat1964
combatwombat1964

Rabarber- och vaniljkrämspaj

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 125 g smör
  •  
  • Fyllning
  • 2,5 dl socker
  • 0,25 tsk salt
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 ägg
  • 1 msk vaniljsocker
  • 5 dl rabarber i tunna skivor
  • 3 dl vispgrädde till servering

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 200 grader.

    2. Mixa ihop vetemjöl, smör och socker i en mixer till pajbotten. Lägg ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant och tryck ut degen i formen.

    3. Nagga några hål i botten med en gaffel och ställ i frysen en stund. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter.

    4. Vispa ihop socker, ägg, salt, mjöl och vaniljsocker och tillsätt den skurna rabarbern. Fyll skalet med rabarberfyllningen. Sänk ugnsvärmen till 175 grader och grädda pajen ca 30 - 35 minuter. Låt svalna helt.

    5. Vispa grädden och toppa pajen med den.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.