Rabarber och jordgubbsglass utan glassmaskin Victorias
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
Rabarber och jordgubbsglass utan glassmaskin
3 dl
vispgrädde (äkta 40%)
2 hela
ägg
1 dl
strösocker
1 krm
vaniljpulver
Rabarber och jordgubbskompott
160 g
rabarber
1 msk
vatten
60 g
jordgubbar
1/2 dl
socker
Victorias provkök
Beskrivning
Gör så här:
Börja med att göra rabarber och jordgubbskompotten som ska svalna. Dela rabarbern i mindre bitar, skala den innan om det behövs. Koka upp rabarber bitarna med lite vatten och socker i en kastrull. Har du frysta jordgubbar så tillsätt de direkt, har du färska kan du dela de och tillsätta mot slutet av kokningen. Gott om det blir lite jordgubbsbitar i glassen. Koka tills det mjuknat och rör om till en fin kompott. Låt svalna.
Vispa grädden rätt så hårt i en bunke.
I en annan bunke vispar du ihop ägg, strösocker och vaniljpulver tills det fluffat upp, ca 1 minut med elvisp. Häll sedan över äggvispet i grädden och rör om försiktigt tills allt blandats. Tillsätt rabarberkompotten, du kan spara lite och ringla på toppen om du vill. Häll över i en form och ställ in i frysen några timmar tills glassen fryst.
För bästa resultat så ställ fram glassen ca 30 minuter innan den ska serveras så den mjuknar något. ÄT OCH NJUT!
Bilen var packad och klar i morse och vi tog oss ända till Jönköping och tillbaka till Örebro. Får väl festa loss på en smarrig jordgubbsglass som ligger i frysen istället för att tillbringa kvällen i Danmark
Idag testade vi glassmaskinen direkt efter dagishämtning, Emmis fick välja och hon ville ha jordgubbsglas… Följde den enklaste beskrivningen som kom med maskinen
Har som sagt blivit en del rabarber i år och då jag lessnat lite på både paj och saft så ville jag testa något nytt och sprang då på detta recept och bestämde mig för att testa
Till min namnsdag testade jag kombinationen rabarberoch kardemumma, mycket lyckat. Detta ledde till ytterligare ett muffinsbak där min rabarberkompott istället fick åka ner i smeten
Lägg rabarberoch annanas i en smord form. Smeten bres sedan ut på rabarberna/ananasen. Smält smöret i en kastrull, lägg därefter i resten av ingredienserna och blanda till en jämn smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.