Skala och koka potatisen.
Lägg fisken i en smord ugnsform.
Krydda med salt och peppar.
Lägg på purjolöken och slå över vinet.
Täck med folie och sätt in i mitten av ugnen i 10 minuter.
Gör såsen: Smält smöret, rör ner vetemjölet och rör om och tillsätt därefter matlagningsgrädden, vinet och kokspadet från fisken. Låt såsen puttra några minuter. Ta av från plattan och rör ner dillen.
Smaka av med salt och peppar.
Potatismoset
Ånga av den kokta potatisen, tillsätt smöret, matlagningsgrädden, kokvattnet, äggulorna och krydda
med salt, peppar och muskotnöt.
Lägg fisken och merparten av räkorna i mitten av ugnsformen. Klicka eller spritsa moset runtomkring.
Slå såsen över fisken. Strö lite ströbröd över för färgens skull.
Sätt ugnen på varmluft och gratinera på falsen över mitten i 10 minuter.
Garnera med räkor och dillkvistar.
Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter koka upp oljan med vitlök och chili och sedan kyla den
Marinera räkorna en stund i kokosolja, salt, chili flakes och vitlök. Rör sedan ner pak choi och koriander och sjögräsnudlar och låt sjuda någon minut innan räkorna rörs ner
Fräs i smör tillsammans med curry. Skala räkorna och rör ner dem i såsen. Låt fräsa med ett par minuter. Låt allt bli varmt men inte koka, då blir räkorna sega
Fräs lite matfett med curryn. Skala räkorna. Smaka av med salt och peppar. Blanda i räkorna och låt allt bli varmt, men inte koka, då blir räkorna sega
Fräs i smör tillsammans med curry. Skala räkorna och rör ner dem i såsen. Låt fräsa med ett par minuter. Låt allt bli varmt men inte koka, då blir räkorna sega
Avsluta med att strö över hackad persilja. Vi gjorde flera rätter som kommer i senare inlägg, men en av mina favoriter var heta tigerräkor som vi hittade ett recept på från Nigella Lawson
Servera ett spett per person tillsammans med en liten skål med dipsås och en limeklyfta. Vi hade räkorna till förrätt och använde resten av dipsåsen som sås till den grillade laxen
Men, den vårfagra fredagskväll i april förra året då vi första gången åt dessa räkor, pressade vi citron över dem, och dessutom vi svalkade våra strupar med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.