Sätt ugnen på 200 grader.
Dela kycklingfiléerna i bitar. Krydda med salt och peppar och stek i smör tills de fått fin färg.
Blanda peston och grädden i en skål. Lägg de stekta kycklingbitarna i en ugnsfast form tillsammans med oliverna, fetaosten och vitlöken.
Häll pestogrädden över alltsammans och tillaga i ugn tills allt fått fin färg. 20–30 minuter är lagom beroende på ugn, form och kycklingbitarnas storlek.
Lägg de stekta kycklingbitarna i en ugnsfast form tillsammans medoliverna, fetaostenoch vitlöken. Krydda med salt och peppar och stek i smör tills de fått fin färg
½ rödlök. ½ paket fetaost. Hittade detta recept på supergott bröd, passar perfekt om du ska servera en gryta, eller ät dom bara som dom är med lite smör på, kanske till kvälls teet25 gr jäst2½ dl vatten2 msk rapsolja1 tsk timjan½ tsk salt½ dl kesella5½ dl mjölmix med fibrer½ rödlök½ paket fetaost (75 gr)6 st svarta oliver (urkärnade)2 msk hackade soltorkade tomaterGÖR SÅ HÄR. Hacka löken och tomaternaSkiva olivernaTärnafetaostenSmula jästen i bunkeVärm vattnet och oljan till fingervarmtHäll det sedan i bunken med jästen, rör om så jästen löser sigTillsätt timjan - salt - kesellaBlanda välTillsätt mjölmixen och blanda, gärna med elvispen(degen är väldigt kletig men så ska den vara)Blanda sedan i rödlöken - hackade tomaterna - oliverna - tärnad fetaostBlanda ihopSkeda upp degen i 10 bullformar (stora bullformar)Jäs under bakduk i 45 minSätt under tiden på ugnen 225 graderGrädda brödet i mitten av ugnen ca 10 minPensla det färdiga brödetmed vattenLåt svalna på galler under bakdukSedan är det bara att njuta, antingen tillsoppa eller en god köttgryta, eller ät den som den är, ljummen med lite smör på. 6 st svarta oliver
Avsluta med några varv från pepparkvarnen. Ringla över olivolja och strö på oliveroch mynta. Skär vattenmelonen i skivor eller kuber och lägg upp på ett fat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.