Röd pestokyckling med oliver och fetaost
Tina Tassirnafas
Tina Tassirnafas

Röd pestokyckling med oliver och fetaost

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 650 g kycklinglårfiléer eller kycklingbröstfiléer
  • salt och peppar
  • 2 msk smör eller kokosolja
  • 5 msk röd pesto eller grön pesto
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl gröna oliver eller svarta oliver, urkärnade
  • 150 g fetaost
  • 1 vitlöksklyfta
  • Till servering
  • 150 g babyspenat eller grönsallad
  • 4 msk olivolja
  • salt eller mald svartpeppar

Beskrivning

    Sätt ugnen på 200 grader.
    Dela kycklingfiléerna i bitar. Krydda med salt och peppar och stek i smör tills de fått fin färg.
    Blanda peston och grädden i en skål. Lägg de stekta kycklingbitarna i en ugnsfast form tillsammans med oliverna, fetaosten och vitlöken.
    Häll pestogrädden över alltsammans och tillaga i ugn tills allt fått fin färg. 20–30 minuter är lagom beroende på ugn, form och kycklingbitarnas storlek.

    https://www.facebook.com/dietdoctorsverige/videos/547152819407775?sfns=mo

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.