Råhyvlad brysselkål med honungsvinägrett och pinjenötter
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
4 portioner,
30 minuter
3 –4
blad grönkål
1 –2
msk olivolja
500 g
brysselkål
50 g
pinjenötter
50 g
parmesan
Dressing
3 –4
msk olivolja
2 msk
vit balsamvinäger
1/2 citron,
finrivet skal och pressad saft
1 msk
flytande honung
Flingsalt och svartpeppar
Beskrivning
Hyvla brysselkålen i riktigt tunna skivor med en mandolin eller använd en vass kniv. Syran från både citron och vit balsamvinäger i dressingen är perfekt till sötman från honungen. Pinjenötter kan bytas ut mot rostade mandlar eller hasselnötter.
Sätt ugnen på 200 grader. Repa av grönkålsbladen från stjälken och riv i mindre bitar. Lägg ut bladen på en ugnsplåt och ringla över någon matsked olivolja. Stek i mitten av ugnen i cirka fem minuter tills de fått lite färg och blivit lätt krispiga. Trimma brysselkålen genom att skära bort lite av den träiga roten längst ner. Skär kålen i riktigt tunna skivor med en mandolin eller vass kniv.
Rosta nötterna i en stekpanna utan fett tills de blivit gyllenbruna. Riv osten fint.
Blanda samman alla ingredienser till dressingen. Lägg upp grönkålen på ett fat och blanda finstrimlad brysselkål med dressingen. Lägg ut över grönkålen och toppa med rostade nötter och finriven parmesan.
4 250 g brysselkål 3 salladslökar 150 g rättika 1 röd spansk peppar 2 msk riven färsk ingefära 1 lime 1/2 tsk salt 2 msk olja 2 msk sesamfrö 1 kruka koriander Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
4 500 g brysselkål 2 msk smör salt och peppar 1 apelsin 2 msk balsamvinäger (eller fikonvinäger) 1 msk strösocker 4 färska fikon 65 g salladsmix 1 dl valnötter 200 g getost Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
6 500 g brysselkål 1 msk rapsolja 1 tsk salt 2 krm malen svartpeppar 1 apelsin 50 g smör 1 dl hackad sötmandel Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Huvudnumret i det här inlägget är brysselkåloch schalottenlök som bakas knaprigt i ugnen med ett bröd- och parmesanströssel, lite rosmarin och olivolja
Just nu är favoriterna picklad rödkål, brysselkålmed honung och ingefära och den här salladen medbrysselkål, tofu och shiitakesvamp signerad allas vår favorit Yotam Ottolenghi
Tillsätt lök, vitlök och citronskal och -saft. 1 Stek brysselkålen i olja och smör 2–3 minuter. 2 Salta, peppra och ringla över honung. 500 g halverad färsk brysselkål. 5 citron finrivet skal och pressad saft
6 bufféportioner 500 g brysselkål 2 gula lökar 2 msk smör 1 1/2 msk mörk sirap 2 tsk äppelcidervinäger 2 lagerblad 3 dl äppelmust salt och svartpeppar 1 kruka persilja Till servering ribbestek Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.