Måtten till stuvningen är lite svårt att säga exakt – stuvningen ska bli mer krämig än lös.
Det här behöver du till en form
8 hård
kokta ägg
6-8
rostskivor
olivolja
Till räkstuvningen
2 msk
smör
6 msk
vetemjöl
8 dl
mjölk ( eller grädde)
1 tsk
salt + lite peppar
6 msk
hackad dill
500 gram
räkor ( oskalade )
Beskrivning
Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader.
Finhacka äggen, skala räkorna, och skär brödet i 1 cm- stora bitar.
Fräs mjöl och smör i en stekpanna, tillsätt vätskan och rör tills en slät smet.
Låt sjuda i cirka 5 minuter, smaka av med dill, salt och peppar och allra sist vänd ner räkorna och ta bort från plattan.
Smörj formen med smör och fördela äggen salta lite lätt , bred över stuvningen och toppa med brödbitarna och ringla över rikligt med olivolja. Skjutsa in i ugnen och låt stå tills brödet fått fin gyllene färg.
Jag har tidigare gjort den här lax- och räklådan från Skaldeman med sparris, men den blir ju för trälig när den har varit i frysen, så jag rekommenderar att byta ut sparrisen till broccoli om ni inte tänker äta upp allt på en gång
Lägg upp räkorna i en skål eller liten räklåda i trä. Vispa majonnäs och crème fraiche i en skål. Tillsätt riven vitlök, kajennpeppar, smulad saffran, salt och peppar
Igår var det härlig räklåda i Katthammarsvik och idag bär det av på militärcykel till det lilla egensinniga Crêperie Tati som delar adress med det kultiga Kutens bensin
Koka såsen i 5-10 min tills den har tjocknat. Lägg ägg i botten, sen räkorna på. Häll över såsen. Bred sedan över fransktärningarna, häll över det smälta smöret 6 kokta ägg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.